Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/10/viina-za-vodu-rozgorilas-v-odnomu-z-sil-kirovogradschini.htm
новини, 10 липня 2020

Війна за воду розгорілась в одному з сіл Кіровоградщини


У селі Чарівному Кіровоградської області не миряться між собою жителі п`яти вулиць, бо в одних будинках вода є цілодобово, а інші - мусять возити її візками за кілометр від своїх обійсть. Цього тижня ситуація загострилася мало не до бійок.


Про це йдеться в сюжеті ТСН кореспондентки Олени Шворак.


Жителі зневоднених вулиць атакують обійстя щасливців, у чиїх кранах є вода: ріжуть шланги, якими ті поливають городи. «Завтра прийдемо. Якщо полито буде, то скосимо. Ми забираємо всі шланги, поки у нас не буде води», кажуть місцеві.


У селі Чарівному усього п’ять вулиць. Жителі двох з них поливають городи та сади, а жителі трьох не мають навіть чим напитися. «Повітря (в кранах – ред.) лише і так уже 13 днів. А платим всі однаково», - кажуть місцеві.


Із кранів на вулицях у низині вода тече, а до хатів на пагорбах - вона не доходить. Тамтешні жителі возять воду в бідонах на візках із колонок аж за кілометр.


Після рейду городами, його учасники збираються обговорити результати. Заздрять сусідському врожаю на политих городах. «Ми вчора пішли порізали (шланги – ред.), зранку з’явилась вода», - кажуть з обуренням люди.


Однак по обіді вода знову зникає. Селяни гуртом прямують до сільради. Там бачать сусідку, чий город навідували напередодні. Сварка спалахує з новою силою.


Ця проблема багаторічна, бо водогін малопотужний і йому вже понад півстоліття, запевняють сільські чиновники. Колись він був колгоспний, нині ж споруду ніхто не обслуговує, навіть документів на неї немає. Жителів просять зважати на інтереси одне одного, але марно. «Просимо тимчасово не поливати городи, а використовувати воду для господарських потреб. Але люди зараз такі злі і все ігнорують», - каже секретарка сільської ради Наталія Царенко.


Карати тих, хто прохання ігнорує, сільрада не може. Обіцяє лише наступного року клопотати перед обласною владою про виділення коштів на новий водогін. Бо мовляв у попередні роки не звертались, адже завжди знаходилися важливіші потреби. Жителі ж зневоднених вулиць і далі налаштовані проводити рейди городами односельців. 


977Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: