Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/10/rjatuvalniki-politseiski-ta-volonteri-chervonogo-hresta-nagadali-gromadjanam-pravila-pozhezhnoi-bezpeki.htm
новини, 10 липня 2020

Рятувальники, поліцейські та волонтери Червоного Хреста нагадали громадянам правила пожежної безпеки


Незважаючи на те, що розпочався сезон літнього відпочинку і увага рятувальників прикута до збереження лісів від вогню та попередження загибелі на воді, питання запобігання пожежам у житловому секторі, як і раніше, залишається одним із пріоритетних. Адже у порівнянні з іншими небезпеками, ризик загибелі та травмування людей у житловому секторі набагато вищий. Теоретично майже кожна пожежа у житлових масивах: чи то – приватному секторі, чи у багатоповерхових будинках, може мати трагічні наслідки. Тож щоб цього не сталося, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед населення, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


9 липня фахівці Управління ДСНС, поліцейські та волонтери Червоного Хреста поспілкувалися з жителями мікрорайону Лелеківка у Кропивницькому. Увагу громадян було закцентовано на дотриманні правил пожежної безпеки  у повсякденному житті: це і безпечне використання побутових електро- та газових приладів, які мають бути справними, недопущення перевантаження електромережі, обережне поводження з газовими приладами, відкритим вогнем, постійний нагляд за малолітніми дітьми. Адже саме відсутність батьківського контролю спонукає дітей до сміливих експериментів, які, на жаль, деколи закінчуються трагічно. Крім того, шкоди і довкіллю, і майну може завдати шкідлива звичка курити: необережно кинутий недопалок може спровокувати пожежу в оселі або пожежу сухої трави на відкритій території. Та в будь-якому разі під час побутових пожеж завжди існує ризик втрати людських життів. Тому, користуючись нагодою, рятувальники ще раз наголосили мешканцям мікрорайону на необхідності дотримання правил пожежної безпеки, особливо у спекотний період року.


Тож, шановні громадяни! Будьте обережні, бережіть своє життя! Якщо трапилась пожежа, не гаючи часу телефонуйте за номером «101».


                   

 


949Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: