Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/10/na-kirovogradschini-z-pochatku-roku-25-osib-z-invalidnistju-proishli-profesiine-navchannja.htm
новини, 10 липня 2020

На Кіровоградщині з початку року 25 осіб з інвалідністю пройшли професійне навчання


Кухар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, продавець-консультант, масажист, слюсар-ремонтник, оператор комп’ютерного набору та ін. – такі професії здобули цьогоріч особи з інвалідністю за підтримки служби зайнятості Кіровоградщини, повідомляє відділ організації профнавчання Кiрoвoгрaдcькoгo oблacнoгo центру зaйнятocтi.


Так, протягом січня-червня 2020 року, за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили 25 осіб з інвалідністю, з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 3 навчальних закладів та 12 підприємств області. 


Від початку 2020 року професійне навчання осіб з інвалідністю проводилось за 14 професіями, спеціальностями та напрямами. За груповою формою у навчальних закладах проходили навчання 11 осіб, з них 1 – в Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Крім того, з метою адаптації на робочому місці та набуття практичних навичок, для осіб з інвалідністю регулярно організовується професійне навчання безпосередньо на виробництві. Цьогоріч, 14 осіб з інвалідністю пройшли навчання на підприємствах області й по закінченню були успішно працевлаштовані.


987Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: