Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/10/na-kirovogradschini-pereselenets-peretvoriv-hobi-na-profesiju-foto-.htm
новини, 10 липня 2020

На Кіровоградщині переселенець перетворив хобі на професію (ФОТО)


«Я вважаю, що абсолютно кожна людина повинна бути чимось зайнята, мати роботу. Мені пощастило, адже моя професія – це моє хобі! Я – рибалка», – стверджує Ігор Геннадійович, який переїхав із Донецька на Кіровоградщину та оселився у селі Куцеволівка, що знаходиться на мальовничих берегах Дніпра. 


«Незважаючи на те, що я тривалий час проживав у місті енергетиків, Кіровоградщину вважаю рідною, адже свого часу вже мешкав у Куцеволівці. Тому, коли постало питання переїзду з окупованої території, я не роздумував –повернувся знову до цього ошатного села. Тут живописні краєвиди, а розміщення на правому березі Кам'янського водосховища надало мені можливість розвивати свої навички з рибальства, яким я захоплююсь ще змалечку. А ще тут проживають чуйні люди, які свого часу, після переїзду з окупованої території, допомогли мені адаптуватися», – розповідає пан Ігор. 


Переїхавши 3 роки тому до Кіровоградщини, у пошуках роботи, за рекомендаціями односельчан, переселенець звернувся до Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості. «Сьогодні я вже знаю, що робота рибалок – сезонна та залежить від погодних умов. Ми не працюємо у нерестовий період, який триває 70 днів. Загалом ловимо рибу близько семи місяців на рік, а отже я маю хоч і сезонну, але роботу. На період, коли вилов риби припиняється, я знову звертаюся до Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості, адже знаю, що фахівці нададуть мені професійну допомогу. А коли весняно-літня заборона завершується – я вже впевнений у тому, що матиму роботу за улюбленою професією», – ділиться Ігор Геннадійович.


Фахівцям районної філії було добре відомо, що одним з основних видів зайнятості жителів цього прибережного села є рибальство. На території діє декілька суб’єктів господарювання, які спеціалізуються на вилові риби в акваторії р. Дніпро, її переробкою та реалізацією. Для вирішення питання зайнятості безробітного, фахівцями районної філії було проведено опитування серед роботодавців у сфері рибальства, які здійснюють свою діяльність на території села, у якому оселився  Ігор Геннадійович.


Було виявлено, що з початком сезону масового вилову риби у прибережній зоні акваторії р. Дніпро ФОП Охінько Ю. І. потребував рибалок прибережного лову. Цій пропозиції пан Ігор зрадів. Для набуття практичних навичок роботи, безробітний пройшов стажування безпосередньо на робочому місці, по закінченню якого отримав направлення на працевлаштування.


«Сьогодні я вже знаю, що робота рибалок – сезонна та залежить від погодних умов. Ми не працюємо у нерестовий період, який триває 70 днів. Загалом ловимо рибу близько семи місяців на рік, а отже я маю хоч і сезонну, але роботу. На період, коли вилов риби припиняється, я знову звертаюся до Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості, адже знаю, що фахівці нададуть мені професійну допомогу. А коли весняно-літня заборона завершується – я вже впевнений у тому, що матиму роботу за улюбленою професією», – ділиться Ігор Геннадійович.


Як повідомила Ольга Майборода, заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг  Онуфріївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, за декілька років чоловік набув неабиякого досвіду у цій справі, і вже сьогодні впевнений, що рибальство хоч і важка праця, проте приносить йому не лише матеріальне, але й моральне задоволення.


895Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: