Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/09/svjaschenik-z-kirovogradschini-peche-hlib-za-monastirskim-retseptom-video-.htm
новини, 9 липня 2020

Священик з Кіровоградщини пече хліб за монастирським рецептом (ВІДЕО)


Священик зі Знам’янки Кіровоградської області пече хліб за монастирським рецептом. Міні-пекарню облаштував вдома. Хліб роздає безпритульним і велосипедом розвозить замовникам - повідомляє Суспільне.


26-річний священик Вадим Безрядін о 5-й ранку перед роботою випікає хліб. Піч збудував у колишньому сараї біля будинку. Пекти почав два тижні тому.


Розповідає, навчився працювати з тістом під час навчання у київській духовній семінарії. У домашній печі готувати спочатку не виходило. “Перші шість буханок у мене згоріли. Я дуже засмутився, склав їх у відро”.


Каже, у хліб кладе тільки натуральні інгредієнти. "Це тепла вода, дріжджі, сіль, цукор, олія і все. Спечемо хліба, а потім біжимо по своїм справам церковним. Сьогоднішнє життя потребує від нас якихось коштів, щоб прожити священику, як і звичайній людині. Які мають сім'ї і родину”.


Пече через день. Від 10 до 20 буханок. Робить два види – білий та висівковий. Каже, за традицією одну хлібину відає нужденній людині. “Так віддаю, бо мені здається, що потрібно і добру справу робити”.


Хлібина коштує 25 гривень. На приготування витрачає п'ять годин.





1804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: