Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/03/zno-na-kirovogradschini-prohodit-z-dotrimannjam-viznachenih-protiepidemichnih-zahodiv.htm
новини, 3 липня 2020

ЗНО на Кіровоградщині проходить з дотриманням визначених протиепідемічних заходів


З метою запобігання поширенню серед учасників зовнішнього незалежного оцінювання гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівці Держпродспоживслужби здійснюють обстеження закладів освіти, на базі яких здобувачі повної загальної середньої освіти складають сесію ЗНО-2020, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Станом на 3 липня 2020 року в області обстежено 35 пунктів ЗНО з 36 визначених. Це 14 пунктів у м. Кропивницький, 5 в м. Олександрія, по два пункти в м. Знам'янка, м. Світловодськ, м. Новомиргород, м. Долинська,м. Гайворон, м. Новоукраїнка та смт. Голованівськ, по одному пункту в м. Бобринець та смт. Добровеличківка.


Всі обстежені пункти відповідали вимогам Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання та єдиного фахового вступного випробування в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року №24.


Необстеженим залишається КЗ «НВО І-ІІІ ступенів «Науковий ліцей Міської ради міста Кропивницького Кіровоградської області» - на базі закладу 7 липня проходитиме тестування з англійської мови. Обстеження цього пункту ЗНО заплановано на 6 липня.


Під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання з математики (25 червня), української мови й літератури (30 червня) та фізики (2 липня) порушень в організації протиепідемічних заходів не зафіксовано.


За інформацією управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації 25 червня в області працювали 19 пунктів тестування, 9 з яких розміщені в м. Кропивницький, 3 в м. Олександрія, по одному в м. Знам’янка, м. Світловодськ, м. Гайворон, м. Новоукраїнка, м. Новомиргород, смт. Голованівськ та смт. Добровеличківка. Для тестування задіяли 315 аудиторій, в яких ЗНО складали 3 296 абітурієнтів (71% від загальної кількості зареєстрованих - всього зареєстровано 4649 абітурієнтів). У роботі пунктів тестування було задіяно 792 педагогічних працівники.


У пункті тестування, розташованого на базі Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського, одного з абітурієнтів не допустили до здачі ЗНО через підвищену температуру. Учень пройде тестування з математики під час додаткової сесії.


30 червня в області працювали 33 пункти тестування, 12 з яких розміщені в м. Кропивницький, 5 в м. Олександрія, по двоє в м. Знам’янка, м. Світловодськ, м. Гайворон, м. Новоукраїнка, м. Новомиргород, м. Долинська та смт. Голованівськ, по одному в м. Бобринець та смт. Добровеличківка. Для тестування задіяли 582 аудиторії, в яких складали зовнішнє незалежне оцінювання 5940 абітурієнтів (69% від загальної кількості зареєстрованих - всього зареєстровано 8603 абітурієнти). У роботі пунктів тестування було задіяно 1431 педагогічного працівника.


На пунктах тестування, розташованих на базі КЗ «Гайворонський ліцей №1» Гайворонської районної ради (1 особа), КЗ  «Бобринецьке НВО «НВК «Гімназія-загальноосвітня школа» (2 особи) абітурієнти не були допущені до здачі ЗНО через підвищену температуру. Учні мають змогу пройти тестування з української мови та літератури під час додаткової сесії.


2 липня в області працювало 3 пункти тестування, що розміщені в м. Кропивницький. Для тестуванні задіяли 49 аудиторій, в яких здавали зовнішнє незалежне оцінювання 398 абітурієнтів (55% від загальної кількості зареєстрованих - всього зареєстровано 727 абітурієнтів). У роботі пунктів тестування було задіяно 120 педагогічних працівників.


Попереду складання здобувачами освіти ЗНОз іспанської, німецької та французької мов (6 липня), англійської мови (7 липня), історії України (9 липня), біології (13 липня), географії (15 липня) та хімії (17 липня).


Держпродспоживслужба області звертається до осіб, відповідальних за організацію протиепідемічних заходів на пунктах ЗНО: з метою запобігання поширенню коронавірусу необхідно й надалі дотримуватись вимог щодо організації протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України. А здобувачам освіти, які мають симптоми респіраторного захворювання (температуру тіла 37,30С і вище, кашель, нежить, задишка) варто залишатись вдома.



885Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: