Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/03/za-eksgolovu-kirovogradskoi-oda-vnesli-zastavu-10-mlnm.htm
новини, 3 липня 2020

За ексголову Кіровоградської ОДА внесли заставу 10 млн


Підозрюваний у вимаганні ексголова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь вийде з СІЗО, оскільки за нього внесено заставу в 10,1 мільйона гривень.


Джерело: прессекретар Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис у коментарі УП.


Пряма мова: "Сьогодні застава за ексочільника Кіровоградськоі області була внесена у повному обсязі".


Деталі: Чемерис також уточнила, що напередодні було також внесено заставу в 5 млн за іншого фігуранта цієї справи - Сергія Шевченка.


Що передувало: Вищий антикорупційний суд обрав ексголові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із альтернативою застави в розмірі трожи більше 10 мільйонів гривень.


Сам Балонь на суді стверджував, що жодних доказів його причетності до вимагання коштів немає, а справа проти нього – сфабрикована. 


Передісторія: 


25 червня в СБУ повідомили, що піймали голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА на вимаганні 1,8 мільйонів гривень.Затриманим виявився голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь.


25 червня Кабінет міністрів погодив відставку Балоня з поста голови Кіровоградської обласної держадміністрації. Після відставку схвалив президент Володимир Зеленський.


Зеленський призначив ексзаступника голови Херсонської обласної державної адміністрації, колишнього слідчого Андрія Балоня головою Кіровоградської ОДА на початку листопада 2019 року.


1147Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: