Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/02/v-ustinivtsi-bezrobitnim-prezentuvali-osvitni-platformi.htm
новини, 2 липня 2020

В Устинівці безробітним презентували освітні платформи


«У цей непростий час для незайнятих громадян важливо знайти роботу до душі і бути затребуваним на ринку праці. А служба зайнятості сприяє тому, аби кожен із них знайшов себе в професійному житті та реалізував усі свої кар’єрні плани. Одним із факторів, що сприяє професійній реалізації, є навчання упродовж усього життя», – розпочала інформаційні вебінар фахівчиня Устинівської районної філії обласного центру зайнятості Алла Хохуля. У заході взяли участь близько десяти осіб, яким надано статус безробітного під час карантину.


Тож фахівчиня презентувала учасникам нові освітні платформи. До уваги були представлені:


- Освітній портал Державної служби зайнятості (https://skills.dcz.gov.ua/);

- Національна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта» (https://osvita.diia.gov.ua/);

- український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів «Прометеус» (https://prometheus.org.ua/);

- міжнародний ресурс у сфері масової онлайн-освіти «Coursera» (https://www.coursera.org/) та інші.


Особлива увага була приділена проекту міжнародної освітньої платформи Coursera, який має назву «Ініціатива з відновлення робочої сили». Його мета – підтримати людей, які втратили роботу, та допомогти їм отримати корисні навички для успішного працевлаштування. Учасники вебінару отримали розгорнуту та вичерпну інформацію щодо безкоштовних онлайн-курсів. «Серед плюсів даного онлайн-навчання слід відзначити, що Ви маєте можливість отримувати знання найпрестижніших світових університетів. Coursera забезпечує безкоштовний доступ до програм найкращих викладачів світу, навчання за найновішою інформацією, технологіями та теорією; дає можливість навчатись будь-де і будь-коли; інформація про успішне навчання онлайн чи наявність сертифікатів значно посилює резюме та збільшує шанси на працевлаштування», – повідомила фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості.


А. Хохуля акцентувала увагу присутніх на тому, що найголовнішою перевагою освітнього проекту Coursera вважається те, що, на відміну від інших онлайн-проектів, клієнтам пропонуються не окремі відео або лекції, а повні навчальні курси разом із підсумковими екзаменами. Дані курси зазвичай плануються та виконуються протягом 4-10 тижнів та включають відеолекції, завдання для самостійного опрацювання та тести.


А. Хохуля нагадала учасникам вебінару й про роботу освітніх та профорієнтаційних електронних сервісів служби зайнятості: «Моя професія: консультаційна мережа», «Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри», «Електронний кабінет безробітного» та інше.


На завершення вебінару учасники ставили питання, що їх цікавили, та отримали вичерпні відповіді на них.


853Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: