Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/02/na-kirovogradschini-119-tisjach-pensioneriv-otrimuvatimut-pidvischenu-pensiju.htm
новини, 2 липня 2020

На Кіровоградщині 119 тисяч пенсіонерів отримуватимуть підвищену пенсію


На Кіровоградщині 119 тисяч пенсіонерів отримуватимуть підвищену пенсію. 1 липня пенсійний фонд перерахував пенсії через збільшення прожиткового мінімуму.


Пенсіонерці Олені Кленовій 67 років. Суспільному жінка розповіла: вирощує вдома городину, аби економити гроші на харчах. Отримує дві тисячі гривень пенсії.


Каже: як тільки отримує пенсію, передусім, платить за комунальні послуги: ‘‘Відразу відокремлюю частину грошей, що йде на комунальні послуги, решту грошей – дроблю. В зимовий період субсидії не вистачає. За комунальні послуги сплачую майже 1500 гривень’’.


Жінка має трудовий стаж 37 років. Підвищену пенсію жінка не отримує. Чому, пояснила заступниця начальника обласного управління пенсійного фронду Олена Романченко: ‘‘Отримають підвищення ті, у кого пенсія була визначена на рівні мінімальної – тобто у кого пенсія була 1638 гривень, зараз вона буде 1712 гривень. Гарантовано отримають підвищення пенсії ті, хто не має повного стажу і у яких протягом трудової діяльності була не висока зарплата’’.


Додала: підвищену пенсію жителі області почнуть отримувати з 4 липня.


2188Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: