Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/26/u-kropivnitskomu-na-velikii-baltsi-vidremontujut-poshkodzhenii-maidanchik.htm
новини, 26 червня 2020

У Кропивницькому на Великій Балці відремонтують пошкоджений майданчик



У четвер, 25 червня, секретар міської ради Андрій Табалов зустрівся з жителями мікрорайону Велика Балка, щоб обговорити ремонт дитячого майданчика по вул. Світлій, який кілька років тому він встановив власними силами - повідомляється на сайті МрмК.


До очільника депутатського корпусу, звернулась місцева жителька. Жінка стурбована станом дитячого майданчика, на якому через активні ігри малечі та вечірні посиденьки підлітків пошкоджено багато елементів. Зокрема, пошкоджені сходинки на гірці, амортизаційна резина на гойдалках, від каруселі та лавки взагалі лишились тільки штирі.


- Протягом кількох останніх років кандидатами і депутатами по місту було встановлено чимало дитячих та спортивних майданчиків, але після встановлення ними, на жаль, ніхто не опікується. Все частіше лунають нарікання як міського голови, так і мешканців міста, що встановити, встановили, а потім їх ніхто не доглядає, не лагодить, - зауважив Андрій Табалов. - Я про свої майданчики не забув, я ними опікуюсь постійно. От і сьогодні з мешканцями обговорили, що треба відремонтувати, що полагодити, а що взагалі демонтувати. Після наведення тут благоустрою, разом з дітками розфарбуємо майданчик, як їм захочеться, зробимо його нестандартним та унікальним. І дітям буде цікаво проявити свою фантазію, і цінуватимуть потім свій труд — не ламатимуть гойдалки та лавки.


Після обговорення було вирішено замінити аварійну гірку, гойдалки, встановити пісочницю з дашком та лавку. Всі роботи виконуватимуться за власні кошти Андрія Табалова. Відремонтувавши, майданчик передадуть на баланс управлінню молоді та спорту міської ради. Андрій Табалов переконаний, що технічні огляди і ремонти дитячих та спортивних майданчиків повинні виконуватись систематично, а тому відповідальність за їх належне утримання має взяти на себе міська влада.


Також мешканці розповіли Андрію Табалову, що у майбутньому хочуть поділити майданчик на кілька зон, щоб окремо мали змогу гратися дітки віком від 1 до 5 років, окремо діти 10-15 років могли грати м’ячем та створити зону відпочинку для підлітків. А також місцеві пропонують розширити територію майданчика, облаштувати навколо паркан, зробити освітлення та встановити камери відеоспостереження.




- Всі ваші побажання щодо облаштування майданчика можна реалізувати в рамках конкурсу міських ініціатив “Громадський бюджет”. Вам необхідно написати свій проєкт і подати його на участь у конкурсі, - запропонував присутнім мешканцям Балки секретар міської ради. - Тут грається багато дітей з усього мікрорайону, тому і проголосувати за вашу ініціативу повинно чимало людей. Я також підтримаю ваш проєкт і закликатиму за нього голосувати.


Крім того, Андрій Табалов звернувся до керівництва поліції з проханням посилити патрулювання вул. Світлої, оскільки у вечірній час на майданчику збирається молодь, тут розпивають алкогольні напої, після чого ламають майданчик.


- Поліція повинна зайнятись цим питанням, ми їм довіряємо. Тому найближчим часом на окрузі відбудеться зустріч дільничного офіцера поліції з місцевими мешканцями. А у вечір п’ятниці необхідно провести рейд з виявлення “відпочиваючих” і провести з ними відповідну виховну роботу, - зазначив Андрій Табалов.



      

1238Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: