Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/26/kropivnichanin-stvoriv-mapu-na-jakii-poznacheni-naibilshi-jami-na-dorogah-mista.htm
новини, 26 червня 2020

Кропивничанин створив мапу, на якій позначені найбільші ями на дорогах міста


Мапу, на якій позначені найбільші ями на дорогах Кропивницького, створив Олексій Хмара. У такий спосіб хоче привернути увагу місцевої влади до не якісного ямкового ремонту.


Онлайн-карту "Смертельні ями Кропивницького" оновлює щодня. Нині на ній відмітили 7 ям. До одної з них – на вулиці Бєляєва – Олексій Хмара повів знімальну групу Суспільного. Яма – результат останнього ямкового ремонту, який робили тут на початку весни. Її змило під час злив цього тижня.


Цю дорогу роблять кожні три місяці, – розповідає водій Дмитро Дмітрієв. "Це просто смішно. На це йдуть бюджетні гроші. Кожного разу після дощу ми бачимо ці підсумки. Чи то гроші крадуть, чи то матеріали такі? Але ж є відповідальні люди. Їх, напевно, можна було б притягнути до відповідальності".


Яму на вулиці Попова, яка теж є на мапі, велосипедист Ярослав Ковальов обїжджає через середину дороги. "Це ризик – можуть спокійно збити. По тротуару, згіно правил, їздити заборонено".


"Чому я їх назвивю "Смертельні ями Кропивницького", – розказує Олексій Хмара, – тому що якщо в них влучити, то можна або самому втратити здоров’я і життя, або когось поставити під великий ризик. Катаючись на велосипеді, почав фоткати ці всі ями".


Олексій позначає на карті ями на дорогах з інтенсивним рухом. "Це не дворові дороги, не другорядні дороги приватного сектору, а це основні траси міста".


На латання ям цьогоріч з міського бюджету витратили 900 тисяч гривень – каже заступник міського голови Олександр Вергун. "Комунальне підприємтсво "Універсал 2005" щодня здійснює ямковий ремонт по місту".


Журналістка Суспільного запитала в Олександра Вергуна, чому яму на вулиці Бєляєва латають кожні три місяці. "Це на дорогах, які на водопровідно-каналізаційних мережах. Був дуже великий потік води і напор води йшов не тільки на дорозі, а й безпосередньо було переповнення каналізаційних мереж, і знизу вода підіймала ці латки, які були не заасфальтовані".


Повністю відремонтувати дорогу на вулиці Бєляєва хочуть наступного року.


2141Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: