Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/24/na-kirovogradschini-zliva-zruinuvala-greblju.htm
новини, 24 червня 2020

На Кіровоградщині злива зруйнувала греблю


У селищі Добровеличківка Кіровоградської області злива зруйнувала греблю біля парку Ревуцького. Вода у ставку піднялась на два метра і змила її. Про це Суспільному розповів заступник селищного голови Дмитро Бойко. У 2010 році греблю укріплювали, тепер, за його підрахунками, на виготовлення проєкту та відновлення потрібно не менше мільйона гривень.



Вода у ставку піднялась під час зливи 22 червня. На момент зйомки, 12:00 23 червня, у прірві лежить каміння та бетонні труби, які мали пропускати воду зі ставка. Вода пішла городами, дворами, залила футбольне поле.



Вода пішла городами, дворами, залила футбольне поле


Вода пішла городами, дворами, залила футбольне поле


За словами Дмитра Бойка, зруйнована гребля перебуває на балансі селищної ради.


”Замовимо проєктно-кошторисну документацію, греблю капітально ремонтуватимуть за гроші селищного бюджету. Гребля була насипна, не мала твердого покриття. Її не ремонтували, а грейдерували. Робитимуть сучаснішу, з більшими пропускними можливостями щодо паводкових вод. Згідно у балансу вартості греблі, збитки – 50 тисяч гривень. Реконструкція коштуватиме, мінімум, мільйон”.

На момент зйомки, проїзд до греблі був обмежений стрічкою. Дмитро Бойко сказав, що поки робитимуть проєкт та реконструюватимуть греблю, в'їзд до неї обмежать бетонними блоками.


Доїхати на інший бік селища, за греблею, за словами місцевих жителів, можна іншою дорогою.


1568Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: