Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/18/jak-trenujut-poshukovih-sobak-u-kropivnitskomu-video-.htm
новини, 18 червня 2020

Як тренують пошукових собак у Кропивницькому (ВІДЕО)


Шукати злочинців, наркотики, зброю та вибухівку допомагає поліцейським 5-річна вівчарка Атер. Її брали для розміновування територій на Сході України. Тренують собаку, разом із сімнадцятьма іншими, в кінологічному центрі Кропивницького - повідомляє Суспільне.


Кінолог Сергій Шудря тренує Атера з 2019 року. Виконувати команди заохочує м’ячем. Коли вівчарка бачить, що хтось нападає на тренера – біжить захищати: ”Це не просто собака. Це мій напарник, мій друг. Я йому довіряю так само, як собі. Знаю, що він мене не зрадить, не залишить у небезпеці. Він відважний, сильний, безстрашний. Але, як і всі собаки, любить гратися, любить, щоб його чухали, гладили”.


Кінолог Сергій Шудря тренує Атера з 2019 року

Кінолог Сергій Шудря тренує Атера з 2019 року


За словами керівника кінологічного центру Артема Матвєєва, у кінологічному центрі живуть, тренуються та працюють 18 поліцейських собак. Коли собаки перестають відповідати вимогам служби (у віці 8-9 років – ред.), вони залишаються жити в Центрі або кінологи забирають своїх напарників додому.


1934Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: