Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/15/sogodni-prizovnikiv-kirovogradschini-pochnut-vidpravljati-do-zbroinih-sil-ukraini.htm
новини, 15 червня 2020

Сьогодні призовників Кіровоградщини почнуть відправляти до Збройних сил України


Весняний призов завершився, 15 червня призовників почнуть відправляти до Збройних сил України. Скільки юнаків не з’явились до військкоматів, який стан здоров’я хлопців, чи укомплектовані загони для відправки – про це Українському радіо: Кропивницький розказав начальник відділу комплектування та призову Кіровоградського обласного військкомісаріату Андрій Лисенко.


Кількість призовників, які Кіровоградський військкомат має направити в армію – 665 чоловік. Вперше до початку відправки мають 100 відсотків укомплектованих команд – це юнаки, які пройшли медкомісію, психологічний відбір та їх фізичний розвиток дозволяє служити в армії, – каже Андрій Лисенко.


Близько 50% призовників не прийшли до військкоматів. "Чи то вони перебувають за кордоном, чи то не хочуть з’являтися. Такий відсоток – у межах норми, так відбувається кожного призову".


Медична комісія цього призову не допустила до служби 10% юнаків через їх стан здоров’я.


У роботу медкомісії у цьому році зміни вніс карантин. "Всім спочатку міряли температуру, хлопці були у масках та рукавичках. Запускали по 10 чоловік на 8 лікарів, щоби між ними була безпечна відстань", – говорить Андрій Лисенко.


Перед приходом до обласного військкомату, хлопці у районних лікарнях мали пройти ПЛР-тести на наявність коронавірусу. Оплачувати їх мали за рахунок органів місцевої влади.


Після того, як призовники прибудуть у навчальний центр, протягом 15 днів їх триматимуть на обсервації.


Фото ілюстративне: УНІАН.


1996Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: