Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/10/derzhprodspozhivsluzhba-kontroljue-dotrimannja-protiepidemichnih-zahodiv-pid-chas-organizatsii-ditjachoi-ozdorovchoi-kampanii-ta-pidgotovki-do-zno.htm
новини, 10 червня 2020

Держпродспоживслужба контролює дотримання протиепідемічних заходів


В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області пройшла онлайн-нарада з фахівцями районних і міських управлінь та відділів. На заході розглянули питання підготовки та участі спеціалістів Держпродспоживслужби у моніторингових обстеженнях пунктів ЗНО щодо дотримання протиепідемічних заходів під час тестування та вступних випробувань, здійснення обстежень закладів дошкільної освіти щодо дотримання протиепідемічних заходів та підготовка до літньої оздоровчої кампанії 2020 року. 


Начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Галина Сабадаш зазначила, що фахівці Держпродспоживслужби здійснюватимуть моніторинг за дотриманням протиепідемічних заходів в усіх пунктах тестування напередодні кожної сесії ЗНО та вступних випробувань, а при виявленні порушень - невідкладно надаватимуть організаторам заходу рекомендації щодо їх усунення. Відповідні протиепідемічні заходи визначені Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року №24.


Тимчасове перебування дітей в організованому колективі в період карантину вимагає вжиття необхідних заходів безпеки. Тож при організації іспитів необхідно витримувати всі профілактичні вимоги, щоб уникнути можливих випадків інфікування коронавірусом. На цьому наголосила начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко. До того ж вкрай важливо дотримуватись протиепідемічних заходів під час пасажирських перевезень, адже учасники тестування та іспитів приїжджатимуть з різних регіонів. 


За врахування оцінки епідемічної ситуації в області та послаблення обмежувальних заходів набуває актуальності питання дитячої оздоровчої кампанії. Так, Прем’єр-міністр України вже видав доручення від 28 травня 2020 року №20002/1/1-20 щодо організації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році.


В Кіровоградській області є 6 дитячих стаціонарних заміських закладів оздоровлення, а також можливий відпочинок дітей у таборах з денним перебуванням на базі закладів освіти. Перед відкриттям і перед початком кожної зміни передбачено перевірки цих закладів, в тому числі й Держпродспоживслужбою, щодо їх готовності до приймання дітей для оздоровлення та відпочинку. Отож фахівці обговорили нові вимоги до функціонування дитячих таборів, а саме: оновлення засобів та лікарських препаратів у медичних кабінетах закладів з урахуванням епідемічної ситуації та антидотів для надання невідкладної допомоги, підготовка та відповідальність медичних працівників у таборах, оновлення документації в закладах, процес огляду та прийому дітей до табору тощо. Значна увага приділятиметься перевірці виконання планів-завдань з покращення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів на 2020 рік. Також очікується розробка тимчасових рекомендацій щодо протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину. 


Наприкінці онлайн-наради фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби в містах і районах області обговорили ряд питань, які виникли під час зібрання, зокрема, стосовно переліку пунктів тестування в області, організації питного режиму тощо.


Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


5364Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: