Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/10/apn-vipustila-prosvitnitskii-videorolik-pro-povnovazhennja-narodnih-deputativ-video-.htm
новини, 10 червня 2020

АПН випустила просвітницький відеоролик про повноваження народних депутатів (ВІДЕО)


ГО «Асоціація Політичних Наук» в рамках проєкту «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» виявила, що більшість звернень до громадських приймалень народних депутатів не стосується їх повноважень. До приймалень ідуть і з питаннями ремонту ліфтів, і з оформленням субсидій, і за матеріальною допомогою - повідомляє прес-служба «АПН».


«На нашу думку правова освіта населення дуже важлива. Без цього неможливо побудувати сильне і розвинене суспільство. Саме через це, значну частину нашого проєкту ми присвятили інформаційно-освітній кампанії. Нами були підготовлені плакати, де розписані повноваження народного депутата та інших органів, з якими доводиться стикатись громадянам. Ці плакати ми розповсюдимо по приймальням депутатів, соціальним, публічним, громадським установам та органам влади. Окрім того, ми вирішили дізнатись, на скільки виборці Кропивниччини розуміються на розподілі повноважень між різними структурами та органами влади. Власне це стало окремим розділом у соціологічному опитуванні, яке було проведено нами в другій половині травня.», – розповідає Дмитро Сінченко, керівник проєкту та голова Асоціації Політичних Наук.


В рамках соціологічного дослідження, яке було проведене «Асоціацією Політичних Наук» з 16 по 25 травня, один з блоків питань був присвячений розподілу повноважень між різними інстанціями. Експерти хотіли дізнатись, до кого звернуться громадяни у разі виникнення тієї чи іншої ситуації. Так, серед пропонованих ситуацій були: «я маю пропозицію нового законопроекту», «я знаю, як закінчити війну з Росією», «я хочу облаштувати прибудинкову територію», «проти мене вчинено злочин», «мені потрібні гроші на лікування» тощо. Також було надано перелік інстанцій, в які можна звернутись з тим чи іншим питанням: президент, депутат Верховної Ради, депутат місцевої ради, правоохоронні органи, суди та благодійні організації.


«Мусимо відмітити, що більшість респондентів обирали правильні варіанти відповідей. Тобто люди знають, що з ідеєю законопроєкту треба йти до депутата Верховної ради, а за ремонтом прибудинкової території – до депутата місцевої ради. І так по всім питанням. Майже всюди правильну відповідь дали більше половини респондентів. Єдине питання, де правильно відповіли менше половини опитаних - це питання щодо грошей на лікування. Тут 49% відповіли, що потрібно звернутись передусім до благодійних організацій, а от 27% - підуть до депутатів місцевих рад» - розповіла Юлія Бочарова-Туз, аналітик проєкту.


Проте, незважаючи на такі гарні результати опитування, до депутатів і досі йдуть з усіма проблемами. Тому, в рамках проєкту було підготовлено відеоролик, в якому чітко і в дуже доступній формі розказано про повноваження народного депутата. Про це та інше йшлося під час презентації результатів проєкту.


Ролик можна переглянути на ФБ-сторінці «Асоціації Політичних Наук»



Результати соціологічного дослідження будуть оприлюднені на сайті АПН. Відео з презентації можна переглянути за посиланням.


Проєкт «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» реалізується в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне представництво», що виконується Фондом Східна Європа.



2724Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: