Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/05/uv-jaznenii-z-kropivnitskoi-vipravnoi-kolonii-pomer-vid-sovid-19.htm
новини, 5 червня 2020

Ув'язнений з Кропивницької виправної колонії - помер від СOVID -19


Про це на своїй сторіннці в мережі фейсбук повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.


Як відомо14 травня чоловік поступив у лікарню №4 м. Кропивницького через погане самопочуття. З діагнозом «гостре запалення легень» його перевели в інфекційну лікарню №1, де наступного дня зробили тест на коронавірус. Він показав негативний результат.


19 травня його виписали з лікарні та помістили на ізоляцію в окрему камеру у медичну частину Кропивницької виправної колонії №6. Через супутні хронічні хвороби ув'язнений перебував у важкому стані.


Зважаючи на обставини, керівництвом колонії було прийнято рішення про направлення його 1 червня до лікарні з метою підготовки висновків лікарів про його звільнення від відбування покарання за станом здоров'я.


3 червня йому зробили ПЛР-тест, який показав позитивний результат. Однак, 4 червня чоловік помер. Наразі з'ясовуються при яких обставинах ув’язнений захворів на коронавірус.


За словами керівництва виправної колонії всім контактним особам, зокрема 3 фельдшерам та 8 засудженим, які були в медчастині, зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції – 12 працівників конвою, які будуть протестовані. Проведено дезінфекцію медичної частини.


Людмила Денісова наголосила, що моніторинговою групою Офісу Омбудсмана 13 травня перевірено вказану виправну колонію на дотримання стану забезпечення заходів із запобігання поширення коноравірусної хвороби. За результатами перевірки зафіксовані порушення в організації протиепідемічних заходів. Керівництву пенітенціарної установи та південного міжрегіонального управляння були скеровані відповідні акти реагування для вжиття відповідних заходів.


За словами уповноваженої з прав людини, смерть ув’язненого – наслідок неналежної організації та контролю за впровадженими карантинними заходами в установах покарань, а також фактичного ігнорування виконання наданих рекомендації за результатами моніторингових візитів, здійснених у рамках національного превентивного механізму.


Денисова звернулася до Офісу Генерального прокурора з проханням провести перевірку за фактом смерті ув’язненого та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб.


У Кропивницькій виправній колонії у засудженого виявили COVID-19


1911Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: