Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/05/u-stomatologichnih-klinikah-patsientiv-priimajut-vikljuchno-za-poperednim-zapisom.htm
новини, 5 червня 2020

У стоматологічних клініках пацієнтів приймають виключно за попереднім записом


За повідомленням Регіональний Центр Громадського Здоров"я Кіровоградської обласної ради У стоматологічних клініках пацієнтів приймають виключно за попереднім записом. У стоматологічних клініках пацієнтів приймають виключно за попереднім записом. Це необхідно, щоб заклад міг організувати безпечні умови:


- уникнути скупчення людей в чергах;
- мати інформацію про стан здоров’я пацієнта до його прибуття;
- прибирати та провітрювати між прийомами хворих.


За день до запланованого візиту, співробітники закладу мають додатково зателефонувати пацієнту та запитати про стан здоров’я, наявність респіраторних симптомів та контакти з хворими на респіраторні захворювання. Слід бути чесним у своїх відповідях, щоб створити безпечні умови для пацієнтів і медичних працівників.


Плановий візит необхідно відкласти, якщо наявні симптоми респіраторного захворювання, або протягом 14-ти днів був контакт з хворим на COVID-19.


Очікувати прийому слід поза межами закладу, дотримуючись фізичного дистанціювання (не менше одного метра), респіраторної гігієни та етикету кашлю.


Перед тим, як увійти до стоматологічного кабінету, рекомендовано помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.


Перебування в закладі сторонніх осіб, зокрема супроводжуючих, заборонено. Навіть, якщо вам потрібна моральна підтримка. Виключенням є супровід дитини до 14-ти років одним із батьків або супровід людини з інвалідністю.


У стоматологічних клініках пацієнтів приймають відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року № 19 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні стоматологічної допомоги на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».


1907Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: