Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/04/u-kropivnitskomu-z-kvartiri-vivezli-12-vantazhivok-smittja-a-vlasnnitsja-znovu-pochala-zbirati-nepotrib.htm
новини, 4 червня 2020

У Кропивницькому з квартири вивезли 12 вантажівок сміття, а власнниця знову почала збирати непотріб


У Кропивницькому жінка збирає у квартирі сміття. Запах від нього чути у під’їзді. Прибирати в помешканні жінка не охоче - повідомляє Суспільне. Примусити її не можуть – розповіла голова об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Наталія Васка. Два роки тому з квартири вивезли 12 вантажівок сміття. Після цього вона знову почала збирати вдома непотріб.


Жінка збирає непотріб на смітниках. Робить це протягом десяти років, розповідає її сусідка Марина Губік"По-хорошому говорили – давайте допоможемо, вона погоджувалась, але продовжувала. Запах переходить до нас, сміття вона ще носить, я була свідком, зараз у неї заповнено до половини".


Сусідка з 2-го поверху Оксана Оксещенко обробляє свою квартиру гелем від тарганів, проте іноді вони з’являються. "Одного разу ми заходимо в під’їзд, а вона несе кишки".


Журналісти Суспільного двічі намагались поспілкуватись з мешканкою квартири, вдома її не застали.


Без дозволу жінки прибирати в її оселі не мають права – пояснює начальник спецінспекції Андрій Максюта: "За цією адресою два роки тому було вивезено 12 вантажних автомобілів сміття. Зараз мешканці збентежені і знову вимагають у мене, щоб я там прибрав. Сміття громадянка носить до своєї квартири, так, це порушення, але то її приватна квартира, і задля того, щоб туди зайшли служби і вживали там якихось дій, необхідно щоб було рішення суду".


Чим більше сусіди йтимуть проти жінки, тим сильніше вона чинитиме спротив, вважає психологиня Галина Руднева. "Наше суспільство, нажаль, таких людей, які не вміщуються в рамки нашого світогляду, називають психологічний діагноз – вони хворі. Вони просто інші. І коли ми змінимо точку зору, і будемо дивитися на цю людину, як просто на іншу, то тоді можна щось вирішити. Може в неї якась була психологічна травма, може в дитинстві вона голодувала, або чогось в неї не вистачало, може вона так привертає увагу до себе. Рекомендація до сусідів: не зламати цю жіночку, не боротися, не в психіатричну лікарню її, а змінити до неї своє ставлення".


Як врегулювати цю ситуацію юридично, пояснює адвокат Юрій Деркаченко. "Потрібно щоб якась група активістів, чи особа, якій заважають ті чі інші дії, чи бездіяльність іншої особи, оскаржувала чи в судовому порядку, чи в будь-якому іншому порядку. Це може бути юридична особа – міська рада, ЖЕО, або ж ОСББ, чи ті ж сусіди. Потрібно зібрати первинні документи і первинні докази. Це актування даної події, обставин, виклик служб спеціальних – і в часовому проміжку – це навіть не один рік. Інсує ще одна проблема, що виконання рішення суду теж дуже проблематично".


У суд мешканці будинку звертатись не планують.


2199Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: