Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/03/u-kropivnitskomu-prezentuvali-munitsipalnu-partiju-perspektiva-mista-.htm
новини, 3 червня 2020

У Кропивницькому презентували муніципальну партію «Перспектива міста»


У понеділок, 1 червня в прес-центрі Центральноукраїнського бюро новин відбулася презентація партії муніципального розвитку «Перспектива міста».  Її лідером є Артем Стрижаков, керівником – координатор Муніципального бюро Стрижакова Ігор Саєнко. Очільником міського осередку партії стала виконавчий директор Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко.


В рамках прес-конференції спікери розповіли про мету та філософію партії. За словами громадського діяча Артема Стрижакова, впродовж п’яти років Муніципальне бюро, ГО «Перспектива міста», «Перспектива молоді», а також Культурно-мистецький фонд «Перспектива» впродовж п’яти років займалися розвитком міста та допомогою городянам.


«Були реалізовані проекти по енергоефективному освітленню сотень дворів та вулиць, благоустрою сотень дворових територій та інші проекти. За цей час ми своїми ногами обійшли практично все місто, тож не з чуток знаємо про те, що хвилює містян», - зазначив лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков.


«По головним проблемам ми разом із прогресивними спеціалістами розробили програми, які в подальшому надіслали на розгляд міській владі. Це програми по безпритульним тваринам, по модернізації транспортної інфраструктури, реконструкції Набережної, якісним дорогам та тротуарам, комплексній боротьбі з аллергенами, програму по автономному опаленню міста. Багато проблем, які ми змогли вирішити самостійно, було вирішено. Але у нас є чітке розуміння того, що для вирішення більш складних проблем потрібні більш серйозні можливості. А ми розуміємо, що це можливості, якими забезпечена міська влада. У продовження проектів хотів би відзначити останній ефективний проект – створення волонтерського антикоронавірусного штабу допомоги людям похилого віку «Перспектива». До його реалізації були залучені усі наші організаці, які працювали окремо, але при настанні кризової ситуації усі ми об’єдналися.  За час роботи Штабу у період пандемії допомогу отримали понад 15 тисяч містян», -  додав лідер «Перспективи міста».


Як зазначив Стрижаков, реалізація низки успішних та ефективних проектів певною мірю підштовхнула його разом з командою до створення партії.


«Ми прийняли рішення, що наша команда ГО «Перспектива міста» тепер буде партією. Вона виросла органічно з наших громадських та волонтерських організацій, в яких всі ці п’ять років працювали досвідчені люди, які люблять це місто», - зазначив Стрижаков.


Лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков констатував, що під час минулорічних виборів він отримав пропозиції балотуватися до Верховної Ради від усіх рейтингових політичних сил, однак відмовився, оскільки переконаний, що його місце тут, у Кропивницькому, а робити улюблене місто кращим з Києва складно.


«Ми знаємо зсередини міські проблеми, є чітке розуміння, як їх вирішити і зробити обласний центр комфортним та сучасним. А змінювати потрібно багато», - констатував Стрижаков.


Керівник «Перспективи міста» Ігор Саєнко констатував: на партію не мають жодного впливу партійні боси з Києва чи з будь-якого іншого міста. А філософія «Перспективи міста» проста та знайома містянам – конкретні справи, які допомагають кропивничанам.


«Перспектива міста» – це не політичний проект. Це наше життя. Ми останні 10 років жили правильними справами для розвитку міста і тепер об’єдналися в команду однодумців, перевірену роками. Особисто я цій команді довіряють. Я знаю, що нас знають і чекають», - зазначив Ігор Саєнко, підкресливши, що «Перспектива міста» є першою загальнонаціональною партією, яка зареєстрована у Кропивницького.



Олександра Ткаченко,  яка стала керівником міського осередку «Перспективи міста», зазначила, що продовжуватиме займатися розвитком культури, спорту та мистецтва. Особливо важливо, на думку Ткаченко, приділяти увагу саме дітям та молоді, адже саме вони є перспективою для Кропивницького.

 

  «Я вирішила брати участь у місцевому самоврядуванні разом із командою, з якою працюємо й успішно реалізовуємо соціальні та культурні проекти. Адже культурно-мистецький фонд «Перспектива» приділяє багато уваги розвитку мистецтва, дитячому та молодіжному дозвіллю, естетиці та зовнішній красі міста. Як приклад, за останні три роки ми проводили конкурс грантів, завдяки чому молодь могла реалізувати свої проекти. Завдяки цьому у місті з’явилися такі проекти, як вуличне піаніно, і алея парасольок, повітряна куля, поезія стін та багато інших. Більшість з них стали улюбленими фотозонами містян. А ще 12 років ми проводимо єдиний в Україні некомерційний дитячий міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом», на який щороку з’їжджається понад 3 тисячі дітей, що створює високий культурний імідж нашого міста», - зазначила Ткаченко.

 

За словами Олександри Ткаченко, наразі «Перспектива міста» оголошує конкурс для дітей віком до 14 років під назвою «Перспектива міста 2025». Діти мають намалювати місто, яке б вони хотіли бачити за 5 років, записати 30-секундне відео та оприлюднити в соцмережі з хештегом #Перспектива міста». Усі учасники отримають приємні сюрпризи.


789Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: