Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/27/vodii-jakogo-pidozrjujut-u-skoenni-smertelnoi-avarii-perebuvae-v-umanskomu-itt.htm
новини, 27 травня 2020

Водій, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії, перебуває в Уманському ІТТ

Кропивничанин, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії, перебуває в Уманському ІТТ


Житель Кропивницького, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії біля села Марійка Черкаської області, перебуває в Уманському ізоляторі тимчасового тримання. Аварія сталась минулої п’ятниці. Загинули четверо людей. Про це розповів Суспільному речник поліції Черкаської області Дмитро Грищенко. Машина, за кермом якої був підозрюваний, належить секретарю міської ради Кропивницького Андрію Табалову.


За попередньою інформацією, водій автомобіля Toyota виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся із автомобілями Mercedes та ВАЗ – розповів Суспільному речник поліції Черкаської області Дмитро Грищенко. "На даний час водієві автомобіля Toyota оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченою частиною 3 статті 286 ККУ. Також, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 60 діб без права на внесення застави".


Адвокат затриманого водія Сергій Салюк не озвучує позицію свого підзахисного: "За умовами договору про надання правової допомоги, я не вправі це робити без його згоди".


Аварія сталась на трасі Київ-Одеса 22 травня. Водій мікроавтобуса Святослав тоді розповів – їхав в Київ, побачив, як назустріч вилетів позашляховик. "Летів "лоб в лоб". Я почав вправо брать, удар, і я вже нічого толком не пам’ятаю. Нічого йому не заважало, не було ні зустрічних, нічого. Ми вже лежали на боці, нам люди помогли вибратись".


У легковому автомобілі було шестеро людей. На місці загинули четверо людей з цього автомобіля – двоє чоловіків, дружина одного з них та їхній шестирічний син. Вижили дві доньки загиблих – чотирьох та шіснадцяти років.


Заступниця директора з медчастини уманської міської лікарні Людмила Лісаченко розповіла, що першою їм привезли молоду дівчину: "Вона має дуже складну важку політравму. Черепно-мозкову. Забій легень, множинні переломи кісток тазу, обох стегнових кісток, множинні забої тіла. Стан зараз її вкрай важкий без особливої тенденції на покращення. Десь після 16-ї години із Жашківської районної лікарні переведена дитинка – чотирьох рочків дівчинка. Вона має також важку політравму. Закриту черепно-мозкову, забій головного мозку. Множинні закриті переломи кісток тазу, обох ручок і правої ніжки. Також була в стані травматичного шоку. На даний момент стан залишається важким, однак, на нашу радість, є тенденція до покращення".


Кропивничанин, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії, перебуває в Уманському ІТТ


На місці загинули четверо людей з цього автомобіля – двоє чоловіків, дружина одного з них та їхній шестирічний син


На момент зіткнення у позашляховику, окрім водія, знаходились троє пасажирів, з них двоє дітей. Їх госпіталізували до лікарні. Пасажирки позашляховика Поліна та Анна кажуть: "Ми спали, потім я впала, Артем на мене, я плакала". "Пам’ятаю, як їхали ми втрьох, на задньому сидінні, і ми всі дрімали, діти спали міцно. І зіткнення, болить голова, Полінка плаче, Артемій втратив свідомість, чи він спав, я не знаю".


Позашляховик належить секретарю міської ради Кропивницького Андрію Табалову. Він каже – машиною 22 травня не користувався. На підтвердження цьому – відео з камер спостереження міської ради. На ньому зазначений час – 10:49. Аварія сталась о 10-тій. "22 травня я був на своєму робочому місці, про що є відеодоказ. Я дізнався про цю аварію від знайомих, які зателефонували мені. Хочу прокоментувати, що журналісти тільки двох ЗМІ звернулись до мене, щоб дізнатись, що там було. Ані мене, ані мого батька там не було. Я довіряю Національній поліції, і ніколи б не повірив у нісенітниці стосовно підміни водіїв. Я дуже співчуваю родинам, родичам загиблих, я готовий надати допомогу травмованим, абсолютно всім у цьому інциденті. Хто був за кермом? Ведеться слідство, я не вправі розголошувати цю інформацію, ви можете поцікавитись про це у поліції".


Якщо вину водія позашляховика доведуть, йому загрожує ув`язнення від п'яти до десяти років


2091Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: