Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/26/na-kirovogradschini-hochut-zberegti-gromadu-jakoi-nemae-v-perspektivnomu-plani-kabminu.htm
новини, 26 травня 2020

На Кіровоградщині хочуть зберегти громаду, якої немає в перспективному плані Кабміну


Жителі шести сіл Попельнастівської громади в Олександрійському районі Кіровоградської області зібрали підписи під зверненням до президента й уряду, щоб зберегти громаду. Про це Суспільному розповів голова громади Олег Волянський. Рішення Кабміну, з його слів, оскаржуватимуть в суді.


За словами Олега Волянського, 18 травня, після рішення Кабміну, у громаді зібрали сесію: ”Були депутати, жителі села. Одноголосно ухвалили рішення звернутися до президента й уряду, до Київського окружного адмінсуду та Асоціації об’єднаних територіальних громад. Ми – спроможна громада, створена на підставі закону про добровільне об’єднання громадян. Закон зворотної сили не повинен мати”.


Голова громади розповів – якщо до думки людей не дослухаються, планують перекривати трасу державного значення, щоб зберегти громаду.


Жителі громади, з якими поспілкувались журналісти Суспільного, рішення Кабміну вважають несправедливим. Віктор Кошовецький з села Попельнасте розповів, що помітив позитивні зміни в селі після об’єднання: ”Вони ж там (в уряді – ред.) не бачать, що тут робиться. Хай приїдуть, подивляться. Стало краще. У нас у селі дороги ремонтують, все ремонтують. Якщо ми десь підемо – нас ніхто не питатиме про потреби села”.


Жителька села Долинське вважає, що громаду треба зберегти: ”Коли ухвалювали перспективний план, треба було врахувати ці всі громади, які вже існують, які вже діють”.


Жителі громади рішення Кабміну вважають несправедливим


1824Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: