Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/22/do-100-richchja-ukrainskoi-revoljutsii-stvorjat-brend-chornii-voron-.htm
новини, 22 травня 2020

До 100-річчя української революції створять бренд «Чорний ворон»


З нагоди 100-річчя української революції розпочалась робота зі створення меморіально-історичного комплексу на території Урочища «Чорний Ворон», що розташовується поблизу Розумівки Кіровоградської області.


Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь у четвер, 21 травня, під час презентації проєкту - повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.


«Це непересічна подія для Кіровоградщини та України. Ми з командою тривалий час працювали над формуванням концепції зі створення історико-меморіального заповідника Урочища «Чорний Ворон», який заслуговує на те, щоб стати національним надбанням. Основна мета – відзначення 100-річчя легендарного бою героїв Холодного Яру – отамана Чорного Ворона та його побратимів. Молодь має виховуватись у дусі українства та знати своє коріння», – зазначив Андрій Балонь.


Як розповіла заступниця голови ОДА Тетяна Волинець, розробка меморіального комплексу має не лише історичне значення. Урочище «Чорний Ворон» розглядають і як потужну туристичну атракцію. Зокрема краєзнавчий маршрут «Холодноярські стежки Поінгулля» сприятиме розвитку міжрегіонального туризму.


Ключові напрями реалізації проєкту включають історичну, культурну, туристичну та інфраструктурну складові. Йдеться не лише про розробку меморіального комплексу «Чорний ворон». У планах – створення туристичної платформи, будівництво дороги та лінії електропередач.


«Промоція бренду «Чорний ворон» має масштабне значення. Вона включає в себе не лише облаштування локацій, де під час революції проходив бій отамана Чорного Ворона, а й переформатування села Розумівка Олександрівського району, поблизу якого розташовується урочище», – пояснив очільник Кіровоградщини.


Зі слів голови ОДА, в розвитку історико-меморіального комплексу важливу роль відіграє інфраструктура і комфортні умови для туристів. У центрі Розумівки проведуть благоустрій. Там з'явиться оглядовий майданчик, а локальний музеї історії оновиться. Паралельно буде проходити робота з розвитку сільського зеленого туризму.


Зазначимо: завершення робіт зі створення меморіального комплексу Урочища «Чорний ворон» планується цьогоріч. Основне завдання проєкту пов'язане з ідеєю національно-патріотичного виховання української молоді.


Загальна площа комплексу займатиме 3,18 га. Серед джерел фінансування – обласний, районний і сільський бюджети.


1039Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: