Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/21/u-selo-moshorine-znam-janskogo-raionu-znaishli-simeinogo-likarja.htm
новини, 21 травня 2020

У село Мошорине Знам'янського району знайшли сімейного лікаря, якого чекали 8 років


Сімейний лікар Віталій Туравєєв працює сімейним лікарем у Мошориному тиждень - повідомляє Суспільне. Лікар показав умови, які створили в амбулаторії. Тут є обладнання для діагностики недуг, лікування та профілактики захворювань органів дихання. "Як і будь-яка сільська амбулаторія, потребує покращення. Потребує – перше, що відмітив – сумка сімейного лікаря, у якій би були повні набори для надання невідкладної допомоги. Тут довго не було сімейного лікаря, то її ніхто не закуповував".


Без постійного лікаря село жило вісім років. Рік тому сільський голова Олексій Кондратенко вирішив мотивувати лікаря, який погодиться у них працювати. "З депутатами на сесії вирішили, що лікарю потрібне житло, це ми зробили. Друге питання, яка заробітна плата у лікаря. За 5-6 тисяч ніхто не приїде до нас працювати, тому сільрада вирішила зробити 100% надбавку, премію. Це 7-8 тисяч. За те, що він приїхав, ми дали йому "підйомних" 20 тисяч гривень".


Віталій Туравєєв переїхав у село з дружиною Світланою та дворічною донькою. Живуть у будинку, який для них за 100 тисяч гривень придбала сільська рада. Світлана Туравєєва говорить: "Умови хороші, хата хороша, нам подобається. Заведемо господарство, будемо хазяйнувати. Газ добре, що є. Надіюся, що буду працювати, бо хочу працювати, дитину – в садочок".


Будинок знаходиться поряд з амбулаторією. Комунальні послуги оплачуватиме сільська рада.


Раніше у село раз на тиждень лікар приїздив із районного центру. Обстежував і надавав допомогу пацієнтам, які заключили з ним декларації. У селі проживають майже дві тисячі людей.


2301Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: