Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/21/u-kropivnitskomu-rodichi-hvorogo-na-koronavirus-napali-na-likarja-ta-pogrozhuvali-fizichnoju-rozpravoju.htm
новини, 21 травня 2020

У Кропивницькому родичі хворого на коронавірус напали на лікаря та погрожували фізичною розправою


Сьогодні, 20 травня, у Центральній міській лікарні стався інцидент - родичі пацієнта, що перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні, і в якого підтверджено коронавірусну хворобу, напали на лікаря та погрожували йому фізичною розправою. Про це, 20 травня, повідомив головний лікар ЦМЛ Олександр Артюх - інформує сайт МрмК


За інформацією головного лікаря, станом на сьогодні в закладі перебувають на лікуванні 36 пацієнтів, хворих на COVID-19. Четверо з них знаходяться у відділенні інтенсивної терапії у тяжкому стані. Стан одного з пацієнтів реанімаційного відділення сьогодні погіршився, тому йому була проведена інтубація, чоловіка підключили до апарату штучної вентиляції легень.


- Це дуже важка хвороба, від якої в світі помирає надзвичайно багато людей. І в кожної людини свій, індивідуальний перебіг хвороби, - зазначив Олександр Артюх. - Даний пацієнт перебуває у нас на лікуванні з 10 травня і вже з другого дня чоловік знаходиться в реанімації. Понад тиждень лікарі борються за його здоров’я, докладаючи усіх зусиль. Проте, стан чоловіка погіршується.


Як зазначив головний лікар, саме через погіршення стану здоров’я родичі накинулись на лікаря і почали погрожувати фізичною розправою. Щоб у майбутньому уникнути таких ситуацій, від завтра на території лікарняного закладу чергуватиме наряд поліції. Про дане рішення керівник лікарні повідомив міському голові Андрію Райковичу.


- Наш заклад визнаний опорним в наданні лікування коронавірусної інфекції, нас визнали таким по наявності відповідного обладнання, по кваліфікації спеціалістів, наша робота оцінена Національною службою здоров’я та міністерством охорони здоров’я, - наголосила заступник головного лікаря з медичної частини Оксана Кабанчук. - На початку березня місто нам докупило 3 апарати ШВЛ, ми повністю доукомплектовані. На жаль, не завжди ми перемагаємо хворобу, але весь медичний персонал докладає усіх зусиль, працює цілодобово. І ми, звичайно ж, розуміємо відчай родичів, їх горе, розуміємо, в якому психологічному стані вони перебувають, але таке ставлення до лікарів є неприпустимим.


Фото: ugorod.kr.ua


1664Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: