Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/21/iz-klumb-u-kropivnitskomu-vkrali-kvitiv-maizhe-na-8-tisjach-griven.htm
новини, 21 травня 2020

Із клумб у Кропивницькому вкрали квітів майже на 8 тисяч гривень


Петуній, чорнобривців, троянд і магнолій викрали на клумбах Кропивницького майже на вісім тисяч гривень - повідомляє Суспільне.


Крадіжку помітили два дні тому, розповіла начальниця дільниці комунального підприємства "Благоустрій" Альона Ворона. Працівники цього підприємства вирощували розсаду в теплицях. За місяць висадили на клумби 95 тисяч квітів.


Петунії викрали з вазонів, які стоять на площі Богдана Хмельницького, розповіла квітникарка Тетяна Астаф'єва"Ми садимо, гарно робимо. Що зробили наші люди! Прямо душа розривається, плакати хочеться". На місці викраденої петунії квітникарка висаджує нову: "Може не відразу украдуть, трішки побуде".


Крадуть квіти з клумб містяни щороку – розповідає начальниця дільниці Альона Ворона. Так багато, як у цьому році, каже, вперше. "Петунія у нас коштує 5 гривень, іпомея 32 гривні, аспарагус 32 гривні. Вкрали 13 петуній на суму 65 гривень, 4 аспарагуси на 128 гривень . На Перспективній забрали 97 петуній на суму 490 гривень, на Пермській викопали 20 кущів троянд, сума куща – 78 гривень, на загальну суму півтори тисячі. І у тому році у нас було висаджено 21 кущ магнолії, один кущ вартує 250 гривень, то на загальну суму 5250 гривень викопали".


У центральному сквері чорнобривці і петунії продає Валентина Лобзенко. "Чорнобривці у нас – 6 гривень, петунія кущова – 12 і 10 гривень, ампельна – 20-25. Люди беруть більше петунію, беруть кущові у відкритий грунт, ампільну – у підвіски, щоб звисали потім. Беруть чорнобривці – для дому і на кладовище".


Заяву про крадіжку квітів в поліцію працівники підприємства "Благоустрій" не писали.


Від 850 до 1700 гривень штрафу або позбавлення волі на строк до трьох років – таке покарання загрожує викрадачам квітів згідно 185-ї статті Кримінального кодексу України.


1865Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: