Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/20/kropivnichaninu-povernuli-ponad-26-tisjach-griven-za-likuvannja-koronavirusu.htm
новини, 20 травня 2020

Кропивничанину повернули понад 26 тисяч гривень за лікування коронавірусу (ВІДЕО)


Кропивничанину Анатолію Компанійцю повернули понад 26 тисяч гривень за лікування коронавірусу - повідомляє Суспільне.


Гроші привіз керівник Центральної міської лікарні Олександр Артюх, в якій лікувався чоловік з 1-го по 22-ге квітня – розповів Анатолій Компанієць. Він працює в обласному центрі допомоги учасникам Антитерористичної операції і переселенцям.


Чоловік показав копії чеків, які зберігали друзі, коли купували йому медичні препарати для лікування коронавірусу. "Ось дивіться! В чеках є: рукавиці для огляду, або шприц 20 міліграмів. Салфетки спиртові – 73 копійки. Ну, про що ми кажемо? Як забезпечується наша медицина на сьогоднішній день?”


4 квітня на ліки витратив майже 2400 гривень: "Я отримував списки, купував. Як потрапив в реанімацію, було змінено лікування, і тільки завдяки лікарям я зміг вийти з цієї ситуації живим. Державний протокол не відповідає тому, що потрібно для лікування".


Всього на лікування Анатолій Компанієць витратив 26 тисяч 580 гривень. Вчора гроші йому повернули: "До нас приїхав в центр завідуючий лікарнею Артюх Олександр Іванович і повернув кошти, які були витрачені мною на моє лікування".


Коментувати ситуацію Олександр Артюх відмовився. Телефоном журналісту Суспільного сказав: "Ніяких коментарів більше не даю".


Заступниця міського голови Кропивницького Наталія Дзюба пояснила, звідки Анатолій Компанієць отримав гроші: "Це були кошти із фонду лікарні".


Анатолій Компанієць каже: отримані гроші віддав двом пораненим бійцям кропивницького 3-го полку військ спецпризначення. "Військовослужбовці з нашого полку лежать в дуже тяжкому стані у лікарні. Вони діючі військовослужбовці, тому не називаю прізвищ".


Раніше повідомлялось, що Анатолій Компанієць, лікуючись від коронавірусної інфекції у Центральній міській лікарні, витратив понад 20 тисяч власних грошей. Тоді ж начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук розповіла Суспільному, що на лікування одного пацієнта з коронавірусом держава виділяє понад 20 тисяч гривень. Керівник лікарні Олександр Артюх сказав, що препаратами для лікування коронавірусу забезпечені. Чому пацієнт купував їх за власні гроші, не знає.


1830Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: