Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/14/v-teatri-ljalok-kropivnitskogo-vpershe-zrobili-paperovu-onlain-vistavu.htm
новини, 14 травня 2020

В театрі ляльок Кропивницького вперше зробили паперову онлайн виставу


В Кіровоградському обласному театрі ляльок зняли паперову онлайн виставу за мотивами Української народної казки ‘‘Рукавичка’’. Для цього зробили настільний паперовий театр - повідомляє Суспільне.


Виставу паперового театру зробили вперше. У казці грають два актора. Акторка Вікторія Ставріаніді-Стоґодюк готувалася до вистави дистанційно: ‘‘Казка ‘‘Рукавичка’’ достатньо проста, у ній весь час повторюються одні і ті ж фрази, тому ми з чоловіком, теж актором нашого театру, трохи урізноманітнили її. Дописали декілька фраз, щоб образи героїв цієї казки були більш об’ємні і виразні’’.




В театрі ляльок Кропивницького вперше зробили паперову онлайн виставу


В актора Геннадія Стоґодюка у казці п’ять ролей: ‘‘І вовк, і кабан, і ведмідь, і дід. Кожному треба вигадати якусь голосову характеристику. Дуже хотілося би реальних зустрічей з глядачами, щоб обмінюватися енергетикою, щоб бачити живі дитячі очі. Хоча, ми розуміємо, що навики і ази нашої професії передаються і сприймаються навіть через камеру. Та все ж таки, ми артисти театру, а не кіно’’.


В театрі ляльок Кропивницького вперше зробили паперову онлайн виставу


Головна художниця театру Оксана Шарій говорить: планують відзняти три онлайн вистави: ‘Онлайн вистави не дуже розповсюджений вид театру в Україні. І дуже рідко такі спектаклі показують. Саме тому ми і вирішили зробити таку виставу. А паперовий театр ми назвали тому, що всі декорації зроблені із паперу в мініатюрі’’.


Підготовка до вистави тривала тиждень, зняли її за день. Вистава триває 17 хвилин, переглянути її можна на сайті театру, або за цим посиланням..


2103Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: