Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/04/u-kropivnitskomu-vidkrili-shist-prodovolchih-rinkiv.htm
новини, 4 травня 2020

У Кропивницькому відкрили шість продовольчих ринків


Шість продовольчих ринків відкрились у Кропивницькому. Стільки ж готуються до відкриття. Працюватимуть ті базари, де дотримуватимуться санітарних правил, розповів Суспільному начальник міського управління торгівлі Сергій Горбовський.


Дев’ять вимог до роботи ринків визначив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Серед них – продавці та відвідувачі мають бути в масках. Пускатимуть їх на ринок після перевірки температури. На в’їзді в базари мають бути антисептики.





У Кропивницькому відкрили шість продовольчих ринків


Об 11-й годині на вході до торгового павільйону ринку ''Центральний'' охоронець Віталій Малихін вимірює відвідувачам температуру: ‘‘Без масок людей не пускаю. Температуру вимірюю кожній людині, яка приходить на ринок. Зранку людей 100 було. Температури ні в кого не виявлено’’.


У Кропивницькому відкрили шість продовольчих ринків


81-річна кропивничанка Лідія Гліжинська прийшла на ринок за продуктами. Каже: правил карантину не порушує: ‘‘Маску маю, вітаміни вживаю. Я вже нічого не боюсь’’.


У Кропивницькому відкрили шість продовольчих ринків


Віктор Чорнобривець – один з трьох продавців м’яса. Продукцію накрили плівкою. Каже – так виконують вимогу головного санітарного лікаря України про встановлення захисного бар’єру: ‘‘Люди вже не ходять просто так по ринку. Прийшли, скупилися і вийшли’’.


На ринку працюють 10 продавців. Керівник базару Павло Петрушевський розповів – відкрились, бо виконують всі вимоги: ‘‘Вдень два прибиральники роблять дезінфекцію цього приміщення кожні три години’’.


У Кропивницькому відкрили шість продовольчих ринків


Ринок ‘‘Шахтарський’’, що у мікрорайоні ‘‘Шкільний’’ лише готується до відкриття – каже директорка Ольга Масанська. На цьому ринку завтра працюватимуть 15 підприємців. Підготували для дезінфекції розчин: ‘‘З завтрашнього дня готуємося відкрити ринок. Всі працівники ринку і підприємці забезпечені засобами захисту, дезінфекції. Також, щодня адміністрацією перед початком роботи здійснюється температурний скринінг безконтактними термометрами. Для цього закупили безконтактні термометри. Придбали для кожного підприємця захисні щитки’’.


У Кропивницькому відкрили шість продовольчих ринків


До відкриття завтра і післязавтра готуються шість ринків у Кропивницькому – говорить начальник управління торгівлі міськради Кропивницького Сергій Горбовський. Дотримання правил торгівлі на ринках під час карантину контролюватимуть працівники держпродспоживслужби. Перевірки проводитимуть щодня.


2115Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: