Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/04/rozpochavsja-proekt-videoekskursii-muzejami-kropivnitskogo-.htm
новини, 4 травня 2020

Розпочався проєкт ”Відеоекскурсії музеями Кропивницького”

Проєкт ”Відеоекскурсії музеями Кропивницького” створили на час карантину, аби люди мали можливість переглянути виставки. Про це " target="_blank">Суспільному розповіла начальниця управління культури Анна Назарець. З її слів, для таких екскурсій обирають найцікавіші експонати.


Начальниця міського управління культури Анна Назарець сказала, що до акції долучились чотири музеї: ”Музей Карпенка-Карого вже відзнятий, музей Осьмьоркіна – відзнятий і монтується. Готується спільний проєкт музею Карпенка-Карого і музею Кропивницького”.


Мистецтво попри карантин: розпочався проєкт ”Відеоекскурсії музеями Кропивницького”


Для зйомки однієї з екскурсій обрали залу музею Осмьоркіна з картинами, документами та фотокартками. Тут, за словами екскурсовода Андрія Надєждіна, 187 експонатів. Відвідувачам віртуальної екскурсії покажуть також особисті речі художника, фотокартки та палітру з фарбами: ”Це меморіальний зал з творами Олександра Олександровича Осмьоркіна, який розповідає і про його творчість і про творчість Якова Васильовича Паученка, який є архітектором і автором проєкту цієї будівлі. Більшість творів, представлених тут, передала вдова Олександра Осмьоркіна Надія Георгієвна. Саме за її архітектурним проєктом цей будинок переобладнали під музей”.


За словами директорки музею Віти Чернової, відеоекскурсію розмістять на Facebook-сторінці міського управління культури, на сайтах міської ради та музею Олександра Осмьоркіна та в Youtube. Її тривалість – 10 хвилин.


Нагадаємо, Олександр Осмьоркін — український художник, уродженець Єлисаветграда (нині Кропивницький). Творча спадщина — понад 700 творів живопису, графіки, театральних декорацій, що зберігаються в музеях та колекціях в Україні та за її межами.


1618Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: