Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/01/u-kropivnitskomu-mamu-scho-narodila-4-h-dichtok-vipisali-z-perinatalnogo-tsentru.htm
новини, 1 квітня 2020

У Кропивницькому маму, що народила 4-х дічток виписали з перинатального центру (ВІДЕО)


Чотирьох дівчат-близнят, які народилися у Кропивницькому майже місяць тому, виписали з перинатального центру - повідомляє Суспільне.


Це перша четверня за вісім років роботи центру – розповіла завідувачка Тетяна Мітєва. Назвали дівчат: Діана, Милослава, Вікторія та Єлизавета. На світ вони з’явились за допомогою кесаревого розтину. Їх мама – 20-річна кропивничанка Анастасія Валіхновська – студентка. Тато – 24-річний Владислав Валіхновський – працює рятувальником.


За словами завідувачки перинатального центру Тетяни Мітєвої, мама з доньками перебувала у пологовому 29 днів: ”Ми їх виписуємо з вагою 2,6-2,7 кг, а народилися вони з вагою від 1760 до 1800 грамів. Згідно терміну вагітності, діти досягають зрілого віку в 36 тижнів, вони народилися в 32. Сьогодні їм 36 тижнів. Мама почуває себе добре”.


Дідусь четвірні Володимир Гончаренко розповів, що дуже зрадів, коли дізнався, що донька народила чотирьох дівчат: ”Ще не тримав. З цим вірусом остерігаюсь. Але, звичайно, хочу”.


Анастасія і Владислав Валіхновські з чотирма доньками житимуть у орендованій двокімнатній квартирі. Її площа – 42 квадратних метри. Щомісяця, за словами Владислава Валіхновського, за квартиру платять п’ять тисяч гривень. Мріє про будинок: ”Такий, щоб розташований був недалеко від садочку, школи. Щоб дітей недалеко водити. Щоб приватна територія була, двір, де можна зробити гойдалки й щось інше для дітей. В будинку має бути, мінімум, три кімнати: для нас з жінкою і по двоє дівчат у кімнаті”.


Мама четвірні Анастасія Валіхновська розповіла, що почувається добре, доньок вже розрізняє, до нового ритму життя звикла: ”Друга – Ліза – активна, це проявляється у рухах, дівчинка з характером. Вона у нас найменша, але бойова. Міла – це дівчинка, яка народилася третьою, також показує характер. От їй незручно лежати, вона починає плакати. Діана і Віка схожі одна на одну, вони просять уваги”.


У квартирі є два дитячих ліжка. Також родина має дитячий візок на два місця. Їх родині подарували. Ще один будуть купувати. Дітей допомагатимуть доглядати бабусі.


1419Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: