Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/30/jak-na-kirovogradschini-stati-na-oblik-u-tsentr-zainjatosti-pid-chas-karantinu.htm
новини, 30 березня 2020

Як на Кіровоградщині стати на облік у центр зайнятості під час карантину



В Україні подовжено карантин. Що ж роботи у ситуації, що склалася, мешканцям Кіровоградщини, які хочуть знайти роботу за допомогою центру зайнятості?


За інформацією Відділу інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості на час дії карантину, графік роботи деяких роботодавців Кіровоградської області змінився або ж вони перейшли на віддалений чи змінний тип роботи.


За словами заступника директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдана Стояна, якщо людина хоче стати на облік у центрі зайнятості, то вона або робить це онлайн, або залишивши копії документів у спеціальній скриньці для прийому документів, що облаштована при кожному центрі зайнятості області. «З певною періодичністю наші спеціалісти забирають подані документи і опрацьовують їх. У разі, якщо необхідно подати додаткові документи, спеціаліст комунікує з людиною і вирішує ці питання. Найближчим часом очікується прийняття змін до нормативно- правових актів, що має дозволити реалізувати подані заяви шукачів роботи», – розповідає Б. Стоян.


Варто зазначити, що серед підприємств, які не припинили свою роботу під час карантину, є такі, що наразі катастрофічно потребують фахівців. Це медичні заклади, продуктові магазини та служби доставки (серед роботодавців Кіровоградщини великий попит на лікарів, медичних сестер, водіїв автотранспортних засобів, касирів та підсобних робітників). Тому, якщо для шукача роботи є підходяща робота і він зацікавлений йти працювати, то його працевлаштовують.


Зміни торкнулися і для людей, які вже зареєстровані як безробітні в центрі зайнятості. Проведення семінарів, тренінгів, ярмарок вакансій та інших масових заходів, які регулярно проводяться у центрах зайнятості, тимчасово призупинено (заплановані заходи скасовані). Також призупинено відвідування безробітними центрів зайнятості. Б. Стоян зауважує, що на даний час приходити не потрібно: кар’єрні радники у телефонному режимі зв’язуються з клієнтами, повідомляють про таке призупинення.


«Звертаюсь до тих безробітних, у яких змінився номер телефону – зателефонуйте в центр зайнятості, повідомте про номер, що є актуальним і обслуговується мобільним оператором. Таку інформацію також можливо направити електронною поштою. Номери телефонів та електронні адреси базових центрів зайнятості та філій обласного центру розміщені на Інтернет- сторінці обласного центру зайнятості. Також повідомляє, що центри зайнятості Кіровоградщини і надалі продовжують обслуговувати наших клієнтів, як шукачів роботи, так і роботодавців. Ми пропонуємо людям підходящу роботу і допомагаємо роботодавцям заповнити вакансії», – резюмує Б. Стоян.



614Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: