Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/26/u-kropivnitskomu-51-ljudina-zahvorila-na-zapalennja-legen-dvoe-u-vazhkomu-stani.htm
новини, 26 березня 2020

У Кропивницькому 51 людина захворіла на запалення легень, двоє – у важкому стані


Під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у міській раді Кропивницького члени комісії заслухали інформацію начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук про оперативний стан епідеміологічної ситуації у Кропивницькому та готовності закладів охорони здоров’я до можливого поширення епідемії на території обласного центру - інформує Міська рада міста Кропивницького.


- Епідситуація у Кропивницькому залишається спокійною і стабільною, відзначила Оксана Макарук. – На території міста, як і всієї області, випадків коронавірусної інфекції не зафіксовано. У місті розроблені плани госпіталізації і перепрофілювання медичних закладів на випадок несприятливого розвитку подій.


За інформацією начальниці управління, в обласному центрі припинено планову госпіталізацію, звільняються ліжкомісця. В закладах охорони здоров'я виконуються виключно ургентні втручання. Крім Центральної міської лікарні, визначеної базовою у прийнятті хворих на коронавірусну інфекцію кропивничан, до можливого прийому пацієнтів готується і міська лікарня на базі колишньої МСЧ №19. Тут триває належна підготовка, розміщуються ліжка. Саме у цій лікарні перебуватимуть на обсервації і медичні працівники, що контактуватимуть із хворими на COVID-19.


У Кропивницький вже надійшли і тест – системи: всі вони будуть зосереджені в одному місці – обласному лабораторному центрі МОЗ України. Експрес-тестами користуватимуться також бригади «швидкої допомоги». Чітко визначений і алгоритм проведення тестування на коронавірус. Він здійснюватиметься за умови наявності клінічних симптомів COVID-19: лихоманки і сухого кашлю, встановлених контактів з хворими на коронавірус чи місця перебування у країнах, де ця інфекція поширюється і після проведення досліджень на інші вірусні захворювання з негативним результатом.


- Ми створили реєстр медичних працівників, які будуть задіяні для лікування хворих у Центральній міській лікарні, - підкреслила Оксана Макарук. – У першу чергу, мова йде про інфекціоністів, анестезіологів з усіх медичних закладів Кропивницького. У разі потреби, їх замінять терапевти та фахівці інших спеціалізацій. Швидкими темпами здійснюється закупівля індивідуальних засобів захисту для медичного персоналу і необхідного обладнання. За два останніх тижні ми використали 2,5 мільйона гривень для закупівлі апаратів інтенсивної вентиляції легень, які вже встановлені в інфекційному відділенні ЦМЛ, захисних костюмів, масок, рукавиць тощо.


Детально зупинилася начальник управління охорони здоров’я і на ситуації із захворюванням запаленням легень. Станом на сьогодні у Кропивницькому 51 особа мають таку хворобу. Двоє – у важкому стані, але за результатами досліджень, вони не попадають під категорію хворих на коронавірусну інфекцію, а запалення легень у них викликано іншими чинниками.


- Така кількість хворих на запалення легень за статистикою є навіть нижчою за показники минулого року, - звернула увагу Оксана Макарук, коментуючи чутки про надзвичайно високий рівень захворюваності на пневмонію.


фото з вільних джерел


1295Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: