Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/26/posadovtsi-upravlinnja-ohoroni-zdorov-ja-odniei-z-miskrad-kirovogradschini-otrimali-vidkativ-60-tis-grn.htm
новини, 26 березня 2020

Посадовці Управління охорони здоров’я однієї з міськрад Кіровоградщини отримали "відкатів" 60 тис грн


Викрито групу осіб з числа посадових осіб Управління охорони здоров’я однієї з міських рад Кіровоградщини, які вимагали від підлеглих медичних працівників «відкати» від отриманих премій - повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області


Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області викрито групу осіб, до складу якої входили посадові особи структурного підрозділу управління охорони здоров’я однієї з міських рад, які організували схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від підлеглих молодших медичних працівників у вигляді «відкатів». Сума отриманої неправомірної вигоди складає 60 тис грн.


Незаконну діяльність посадових осіб викрито учора, 25 березня 2020 року, у результаті спільної роботи працівників прокуратури області, Управління стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчих СУ Нацполіції в області.

За даними слідства, вказана група осіб організувала схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди зі своїх підлеглих за рахунок бюджетних коштів виділених на реформування районних медичних закладів, а також премій медичних працівників. Щомісячно вимагали від підлеглих молодших медичних працівників частину від отриманої заробітної плати у вигляді премій, не дивлячись на те, що заробітна плата медперсоналу і так мізерна.


Викрили посадовців медичної сфери «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у сумі 60 тис грн.


У кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії та встановлюється коло осіб причетних до злочину.


Вирішується питання повідомлення про підозру фігурантам справи за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а також клопотання щодо обрання запобіжного заходу.


Триває досудове розслідування.



742Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: