Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/25/u-maloviskivskomu-raioni-v-dvoh-magazinah-zberigali-produkti-z-porushennjam-tovarnogo-susidstva.htm
новини, 25 березня 2020

У Маловисківському районі в двох магазинах зберігали продукти з порушенням товарного сусідства


Під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) в Маловисківському районі в двох магазинах фізичних осіб-підприємців встановлено порушення товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів - інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Так,  в одному холодильному обладнанні знаходилися копчена риба та молочна продукція. В морозильних камерах нерозділено зберігалися м’ясна, рибна та молочна продукція, торти, масло, напівфабрикати тощо. До того ж контроль температурного режиму в холодильному обладнанні не проводився. 


Частина кондитерських виробів (торти, тістечка) зберігалася не в холодильному обладнанні, що може спричинити розмноження патогенних мікроорганізмів та створити загрозу для здоров’я споживачів.


У торговельних закладах не підтримують чистоту, отож харчові продукти не захищені від забруднення. Обладнання (полиці, холодильні вітрини) та інвентар брудні, мають пошкодження, що збільшує ризик забруднення та не дає змоги проводити чищення та дезінфекцію. Також під час перевірки встановили, що результативна боротьба зі шкідниками в магазинах не проводиться.


Торговельні заклади отримали приписи про усунення виявлених порушень, невиконання вимог припису тягне застосування штрафних санкцій. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.


724Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: