Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/25/u-kropivnitskomu-shveina-fabrika-pochala-shiti-zahisni-maski-video-.htm
новини, 25 березня 2020

У Кропивницькому швейна фабрика почала шити захисні маски (ВІДЕО)


У Кропивницькому місцева швейна фабрика перекваліфікувалася на пошиття захисних масок. Шиють багаторазові маски з марлі та бавовни.


Про це Суспільному розповіла директорка фабрики Інна Чижик. До цього шили робочий та дитячий одяг. Захисні маски шиють четвертий день. За цей час виготовили понад дві тисячі на замовлення для різних організацій та підприємств.


Шиють маски всі 70 працівниць фабрики, каже директорка швейної фабрики Інна Чижик: "Бо є потреба, бо є дзвінки, в першу чергу треба своїх людей, своє місто вдягнути, щоб хоч якось захистити від цієї негоди, яка зараз лютує. У Кривому Розі Держстандарт проводили іспити і в нас буде декларація на маску, із іспитом".


Маски не медичні, а захисні, розповідає технолог фабрики Анна Воробйова. "У нас дуже було багато ідей, щоб пошити маски, брали і ті що в аптеці, і розробляли своїми силами, щось десь в інтернеті подивилися. Маска має бути зручною, щоб вона зручно на обличчі сиділа, щоб ніде нічого не заважало".


Одна маска із тканини коштує 20 гривень, марлева – 8. Запас тканини мають на 50 тисяч масок.


2325Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: