Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/19/u-kropivnitskomu-zakrili-avtovokzali.htm
новини, 19 березня 2020

У Кропивницькому закрили автовокзали (ВІДЕО)


&ft1 Два автовокзали закрили у Кропивницькому. Відсьогодні з 12-ї години дня автобуси перестали виконувати рейси у всіх напрямках. Про це Суспільному розповіла начальниця автовокзалу №2 Валентина Гоц. Так само припинила роботу автостанція №1, розповів її начальник Дмитро Кравченко. Автобусні перевезення скасували відповідно до постанови уряду про заборону пасажирських перевезень від 16 березня.


На автостанції №2 у Кропивницькому на десятку ранку за підрахунками Суспільного півсотні пасажирів, на двох з десяти платформ є автобуси.


Людмила Шевченко вранці приїхала з Малої Виски. Каже: прийшла купувати квиток додому. "Квитків немає, будемо їхати автостопом".


Сергій Шурінь розповідає– працює на підприємстві у Кропивницькому, живе у Новоукраїнському районі. "Буду шукати якимось іншим транспортом добиратись, поки що не знаю".


Люди заходять до рейсового автобусу "Безводня – Кропивницький". Тетяна Діль їде до Іванівки. "Повідомляли що це останній рейс. Я звідки дізналися? Із засобів масової інформації– об’яви є, і водій вранці сказав".


Водій Олег Жилун каже, зарплату на час карантину платити не обіцяють. "Зуби покладемо на поличку, і сидітимемо вдома. Зарплату не платитимуть, звичайно".


Пенсіонерка Валентина Хорунжа живе у селі Созонівка, за 12 кілометрів від Кропивницького. Розповідає: приїхала до обласного центру купити ліки. "Біда в нас, аптеки немає, тиск то високий, то низький, то серце – і за пігулками треба їхати. Мені на тиждень вистачить".


Оголошення про відміну автобусів є на автобусних платформах і дверях автостанції.


Опів на дванадцяту на жодній з десяти платформ на автостанції №1 автобусів немає, за підрахунками Суспільного тут десятеро пасажирів.


Водій автобусу "Голованівськ – Кропивницький" Володиимр Чопик каже, що це останній рейс на сьогодні на його маршруті. "Людей треба забрати наших додому з лікарні. На карантині що буду робити? Займатися транспортним засобом, дома, город, робота, ізоляція".


Валентина Кобенко говорить, не знає, чим тепер їздити в лікарню. "Я їздила до братів, була в онкодиспансері, у понеділок шви знімати, а тепер чим? Вони ж могли об’явити раніше? Хоч два дні дайте. Бабі чи діду поки дійде, керівництво, вони сіли у свої особисті машини і поїхали, а ви – чорт вас бери".


На інформаційному табло всередині автостанції написано, що всі рейси – скасовані. Біля кас – об’яви про заборону перевезень.


Чергова довідково-інформаційної служби Ольга Родіонова розповіла скільки квитків здали сьогодні: "Здали сім квитків, попередньо здавали дуже багато, і Польщу здавали дні три назад, коли ми взнали, що польські кордони зачиняють. Конкретно не можу сказати, але на суму тисяч двадцять в день було прийнято квитків. Пасажирам, які не поїхали з причини карантину, повертається повна вартість квитка".


1625Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: