Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/17/u-kropivnitskomu-zatrimujut-vidachu-insulinu.htm
новини, 17 березня 2020

У Кропивницькому затримують видачу інсуліну (ВІДЕО)


У Кропивницькому два місяці не отримує інсулін за державною програмою 63-річна Надія Коркіш, яка хворіє на цукровий діабет. Розповіла – не має грошей, щоб самостійно купувати ліки. Затримки з видачею інсуліну виникли через відсутність грошей у міському бюджеті – розповіла Суспільному начальниця міського управління охорони здоров'я Оксана Макарук. За її словами, у Кропивницькому проживають майже 1800 людей, які хворіють на цукровий діабет і потребують інсуліну.


У Надії Коркіш інсуліну залишилось на два дні. Востаннє інсулін за 10% від його вартості отримала у січні. Вистачило на місяць. "Я, як не вколю інсулін, я помру. Мені дають на місяць, не більше. Ми за свої гроші вже два місяці купляємо. 1200 гривень на місяць вартує інсулін. Інсулін і 1380 ліки мої коштують. А пенсія 2000 рівно. Як мені прожить? А я ще ж їсти хочу, вдягнутися".


Грошима допомагає син.


Зі своїм рецептом на отримання інсуліну жінка йде до аптеки на вулиці Попова. "Доброго дня! Інсулін можна? – Немає фінансування. – А коли буде? – Це не від нас залежить", – так жінка поспілкувалась із працівником аптеки.


Що таке інсулін розповідає завідувачка ендокринологічного відділення центральної міської лікарні Марина Жабо. Інсулін – це гормон підшлунокової залози, який виробляється в достатній кількості. При його недостатності виникає таке захворювання як цукровий діабет. В даний час дуже поширене у світі. І в таких випадках інсулін людині вводять ззовні. Якщо не своєчасно зробити ін’єкцію інсуліна в людини поступово розвивається кома і вона може померти".


Хворі на цукровий діабет інсулін за державною програмою оплачують так: 10 % платить пацієнт, від 40 до 50 % вартості інсуліну відшкодовує держава, решта – з міського бюджету.


1651Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: