Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/13/u-dmitrivskii-otg-zapratsjuvav-molodizhnii-prostir.htm
новини, 13 березня 2020

У Дмитрівській ОТГ запрацював молодіжний простір (ВІДЕО)


У селі Дмитрівка Знам’янського району запрацював молодіжний простір, який облаштували в колишній шкільній майстерні. Про це Суспільному розповіла сільська голова Наталія Стиркуль. За гроші об’єднаної територіальної громади зробили ремонт будівлі, меблі і техніку придбали в рамках програми DOBRE.


Начальниця відділу культури Дмитрівської громади Лідія Міркотан показала, що є в молодіжному просторі. За її словами, його наповнення має розвивати підприємницькі навички у молоді: ”Тут є ламінатор, біндер для виготовлення блокнотів, два кольорові принтери, два ноутбуки. Придбали також колонки для акустичної системи, щоб слухати музику. Ми намагалися його обладнати такими пристроями, які б допомогли заробляти гроші, надавати послуги”.


За словами директорки центру позашкільної освіти Дмитрівської громади Олени Горян, приміщення обладнали стільцями, кріслами-подушками, диванами, журнальними столами, телевізором і дошкою, на якій відвідувачі залишають свої побажання щодо занять: ”Ми хочемо, щоб молодь не ходила на вулицях, не була віддана сама собі, а щоб займалася корисними, важливими справами. Систематично проводимо майстер-класи, дивимося кінофільми, та хочемо розпланувати й інші справи. Молодь не просто буде дивитися фільми і розважатися, а й долучатися до активної діяльності на користь громади”.


Одинадцятикласник Владислав Бугайов розповів, чим займається в молодіжному просторі: ”Раніше такого не було. Ми отримали можливість спілкуватися не на вулиці або у когось вдома. Я намагаюсь максимум часу тут проводити, тому що тут зручно спілкуватися, зручно виконувати домашні завдання, готуватися до будь-чого. Скоро тут з’явиться інтернет і буде, наприклад, набагато зручніше самостійно готуватися до ЗНО”.


За словами Дмитрівської сільської голови Наталії Стиркуль, на облаштування цього простору витратили майже пів мільйона гривень: ”Згідно вимог програми DOBRE обов’язковим є співфінансування. Тому ми майже 200 тисяч вклали в ремонт приміщення. Програма DOBRE дофінансувала те, що стосується обладнання, меблів, апаратури. Вони допомогли на 237 тисяч гривень”.


Молодіжний простір працює чотири дні на тиждень з 12:00 до 20:00.


Нагадаємо, програма DOBRE – це проєкт Агентства США з міжнародного розвитку, вартістю 50 мільйонів американських доларів. Більшу частину технічної та фінансової допомоги програма спрямовує для розвитку об’єднаних територіальних громад: управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки.


2087Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: