Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/12/trivalist-opaljuvalnogo-sezonu-u-kropivnitskomu-zalezhit-vid-serednodobovoi-temperaturi.htm
новини, 12 березня 2020

Тривалість опалювального сезону у Кропивницькому залежить від середньодобової температури


Опалювальний сезон у Кропивницькому завершать, коли середньодобова температура на вулиці протягом трьох днів буде більшою восьми градусів. Про це розповів Суспільному головний інженер комунального підприємства "Теплоенергетик" Валерій Челядінов.


Каже – нині у Кропивницькому працюють 23 котельні. 19-ть з них можна зупинити і включити у будь-який момент. Теплоелектроцентраль, яка опалює центральну частину Кропивницького, має інший режим роботи.


‘‘ У нас є затверджений температурний графік. По цьому графіку ми регулюємо опалювальний процес. Якщо надворі тепло, ми зменшуємо температуру теплоносія. Відповідно, коли холодніше, морози – додаємо. А якщо треба, то запускаємо ще один котел. Не можна зупинити ТЕЦ, наприклад, на добу, а через добу знову запустити. Для того, щоб запустити заново, треба час, аби розігріти це все. На це піде дуже багато газу, який ми викинемо просто у повітря’’, - розповідає Євген Притула заступник головного інженера підприємства «Теплоенергетик».


На зупинку теплоелектроцентралі потрібно три доби – пояснює головний інженер підприємства "Теплоенергетик" Валерій Челядінов. ‘‘Коли приймається рішення по повній зупинці, одразу проводять гідравлічні випробування. Після гідравлічних випробувань ми повністю консервуємо гідравлічне обладнання. Зупиняти опалення треба тоді, коли на вулиці буде середня температура протягом 3 діб плюс 8 градусів’’.


За словами Валерія Челядінова – опалювальний сезон у Кропивницькому завершать, коли таке рішення ухвалять на виконкомі міськради. Нині споживачами централізованого опалення у Кропивницькому є майже 23 тисячі абонентів.



1999Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: