Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/11/65-opikiv-poverhni-tila-otrimav-kropivnichanin-pid-chas-pozhezhi-u-svoemu-budinku.htm
новини, 11 березня 2020

65% опіків поверхні тіла отримав кропивничанин під час пожежі у своєму будинку


65% опіків поверхні тіла отримав кропивничанин під час пожежі у своєму будинку. 38-річний чоловік перебуває в обласній лікарні. Щодня на ліки родина витрачає 20 тисяч гривень – розповіла Суспільному дружина травмованого Ольга Дмитрієва.


Допомагають містяни та родичі, бо майже усі гроші згоріли під час пожежі. Пожежа сталася у будинку на два господарі в п’ятницю, 6 березня. Рятувальники загасили вогонь за півтори години.


Дружина травмованого розповідає, чим займався її чоловік того дня, коли сталась пожежа. "Він розбирав машину, хотів наступного дня відвезти її на зварювальні роботи. Як ми потім зрозуміли, він зняв балон і хотів з ним щось робити. Ми не знаємо точно, хто ще був з ним тієї миті. Я з дітьми була навпроти у батьків. Можливо, газ вийшов з балону. Якби це сталося на вулиці, наслідки цієї трагедії могли бути зовсім іншими", - розповідає дружина травмованого чоловіка Ольга Дмитрієва.


Як все відбувалося бачила сусідка Ольга Тараненко. "Я була у будинку, чула як щось бахнуло. Побачила, як повилітали вікна з будинку. Побігла туди, горіло всередині, зайнялися обидва вікна. Пожежна машина приїхала через півгодини. І "швидку", і пожежників довго чекали. Потім я зайшла у двір. Віталій сидів на вулиці, обличчя було геть білим, волосся не було. Оля винесла простирадло, ми накрили ним Віталю".


Віктор Білоус – власник третини частини будинку. Каже - через пожежу обгорів дах над його частиною. "Гарячий дим і вогонь розповсюджувався і на мою частину будинку. Все прокопчено, сидіти у будинку неможливо. Дах зруйнований впритул до моєї частини. Якщо піде дощ, все позатікає і зруйнується моя стіна. Ніхто не прийшов, не вибачився, що наніс збитки, вважають, що постраждали тільки вони".


Про стан Віталія розповідає завідувач відділення анестезіології обласної лікарні Остап Сабат. "8-го березня провели операцію – видалили нежиттєздатні тканини, ті, що обгоріли. На даний момент його стан вважається дуже тяжким. Всі наслідки хвороби зараз протікають як опікова хвороба і опіковий шок. Чоловік дихає через апарат штучної вентиляції легень і ми вводимо спеціальні препарати, щоб потерпілий весь час спав".


У відділенні трансфузіології здають кров для переливання травмованому. За дві години кров здали п’ятнадцятеро людей, це сім літрів крові, розповів завідувач Євген Іващенко. "Якщо іде планова операція, спеціально готується запас донорів – або родичі приводять, або, як правило, знайомі приходять і здають людині кров перед операцією. Тут стався нещасний випадок, людина потрапила до лікарні і ми маємо надати йому кров і плазму, яка йому потрібна».


За словами лікаря, щодня Віталію Дмитрієву переливають 500-600 мілілітрів крові.


1758Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: