Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/10/u-kropivnitskomu-shkoljariv-navchajut-mistetstvu-boiovogo-gopaka.htm
новини, 10 березня 2020

У Кропивницькому школярів навчають мистецтву бойового гопака (ВІДЕО)


Бойовому гопаку навчають у Кропивницькому. Такий гурток в області єдиний - розповів Суспільному тренер Олексій Моторний. Відвідують його два десятка школярів від шести до сімнадцяти років.


Бойовий гопак – це українське бойове мистецтво, розроблене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях. На тренування учні завжди одягають шаровари – широкі козацькі штани – каже тренер. Разом з хлопцями бойовим мистецтвом займається 11-річна Світлана Пустовойт.


‘‘У мене тато перебуває в зоні бойових дій. Я вирішила піти сюди. Бойовий гопак розвиває витримку. Крім того, нас навчають, як можна постояти за себе’’, - каже Світлана Пустовойт.


‘‘Бойовий гопак не поступається іншим бойовим мистецтвам, на кшталт, кікбоксингу і рукопашному бою. По-перше, це фізичний розвиток, по-друге – це вивчення історії України, рідного краю, адже ми й в походи ходимо. Демонструємо багато показових виступів, а це вже фольклорно-мистецький напрямок’’, - стверджує тренер.


Займаються бойовим гопаком учні тричі на тиждень.


2085Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: