Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/26/v-ustinivtsi-kolishnii-viiskovosluzhbovets-stav-bdzholjarem.htm
новини, 26 лютого 2020

В Устинівці колишній військовослужбовець став бджолярем


Повернувшись із зони проведення АТО/ООС, 39-річний Вадим Присяжнюк з Устинівки започаткував власну справу, пов’язану з розведенням бджіл - повідомляє Алла Хохуля, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«Участь у бойових діях як для мене, так і для багатьох військовослужбовців став переломним моментом, що змушує переглянути усталені життєві пріоритети і прагнення. Саме тому більшість учасників АТО/ООС, після повернення додому, прагнуть реалізувати свої задуми та  бажання, у т.ч. працювати на самого себе», – ділиться колишній військовий.


За весь свій трудовий шлях, який він розпочав у 1998 році, довелося працювати і підсобним робітником, і охоронником, і дорожнім робітником, і продавцем непродовольчих товарів.


Непохитні патріотичні переконання спонукали молодого чоловіка підписати контракт на проходження військової служби в Збройних Силах України. Понад три роки Вадим ніс службу у зоні проведення АТО/ООС на посаді старшини мінометної батареї десантного штурмового батальйону.


Невдовзі після демобілізації з військової служби Вадим повернувся до рідного селища, за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.  Переглянувши наявні вакансії, Вадим зрозумів, що реалізація його прагнення працювати на самого себе – абсолютно реальна.


Після індивідуальних консультацій, профілювання та тестування на здатність до підприємницької діяльності, В.Присяжнюк  вирішив здійснити свою давню мрію: стати пасічником. Ініціативу  чоловіка підтримала його родина. Незабаром Вадим успішно захистив бізнес-план і отримав одноразову допомогу по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності, яку витратив на закупівлю вуликів, рамок, спеціального інвентаря та костюма для роботи на пасіці.


Сьогодні Вадим готує вулики до весни, вивчає спеціальну літературу з правильного розведення бджіл, а сімейний досвід і відповідальність допоможуть налагодити прибуткове виробництво бджолиної продукції. На думку пана Вадима, кожна людина має займатися улюбленою справою, і лише тоді результат цієї праці матиме успіх.


фото - умовне


809Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: