Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/26/rekonstruktsiju-kanalizatsiinih-ochisnih-sporud-rozpochali-u-kropivnitskomu.htm
новини, 26 лютого 2020

Реконструкцію каналізаційних очисних споруд розпочали у Кропивницькому


Реконструкцію каналізаційних очисних споруд розпочали у Кропивницькому. Про це Суспільному розповів директор підприємства ”Дніпро-Кіровоград” Роман Ілик. Вартість проєкту – сім мільйонів вісімсот тисяч доларів. Це гроші кредиту Світового банку.


За словами Романа Ілика, каналізаційні очисні споруди у Кропивницькому відпрацювали свій ресурс. Їм понад півстоліття: ”Збільшилось споживання абонентами миючих засобів, які містять в собі хімічні речовини. На їх очистку існуючі каналізаційні очисні споруди розраховані не були. Саме для того, щоб забезпечити нормативне очищення та скид повноцінно очищених водостічних вод у водні об’єкти, відповідно до встановлених гранично допустимих концентрацій, і проводимо реконструкцію”.


Начальниця Кропивницьких очисних споруд Галина Сафронова розповіла, що є два види очищення каналізаційних стоків: ”Є механічна та біологічна очистки. Механічна очистка відбувається у так званій ”будівлі решіток”, пісколовках та первинних відстійниках. А вже в аеротенках і вторинних відстійниках проводять біологічну очистку.


Реконструкція очисних каналізаційних споруд, за словами Романа Ілика, відбуватиметься в два етапи: ”Спочатку зроблять одну половина очисних споруд, інша працюватиме – технологія залишається. Після того, як реконструюють першу частину очисних споруд, будівлю трансформаторної підстанції та нових повітродувок і введуть в експлуатацію першу чергу, почнуть реконструювати другу частину очисних споруд”.


Виконроб підрядної організації Анатолій Сіроклин розповів, що реконструкцією очисних споруд займаються п’ятнадцять робітників.


За словами Романа Ілика, перший етап реконструкції закінчать восени 2020 року, другий – восени 2021 року.


Гроші Світового банку – майже чотирнадцять з половиною мільйонів доларів – підприємство ”Дніпро-Кіровоград” брало у 2014 році – на реконструкцію мереж, очищення води та переоснащення – до 2032 року.


Нагадаємо, 2019 року тариф на водопостачання і водовідведення у Кіровоградській області підвищували двічі, зокрема, через погашення кредиту Світового банку – розповів Роман Ілик. З лютого 2020 року тариф на воду зріс на 22%, нині він – 37 гривень 62 копійки. Це найвищий тариф на воду в Україні серед обласних центрів.


1990Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: