Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/25/kropivnitskii-tsentr-reabilitatsii-dlja-ditei-z-invalidnistju-vidvidali-kinologi-iz-sobakami.htm
новини, 25 лютого 2020

Кропивницький центр реабілітації для дітей з інвалідністю відвідали кінологи із собаками


Кропивницький центр реабілітації для дітей із інвалідністю відвідали кінологи зі службовими собаками. Суспільному про це розказала співорганізаторка зустрічі Людмила Шукрута. Влаштували показовий виступ і спілкування дітей із тваринами.


Начальник кінологічного центру поліції області Артем Матвєєв розповів, як як з’явилася ідея таких зустрічей. За його словами, для спілкування з дітьми відбирають дружелюбних і лагідних собак: ”Я проживаю через дорогу від цього Центру, щоранку бачу цих дітей. Подумав: чим наші собаки гірші ніж у закордонних колег. Запропонував Центру проводити такі зустрічі, вже більше року їздимо. Ми це робимо заради дітей. Батьки і викладачі зауважують, що дітям після цього краще”.


За словами Людмили Шукрути, такі зустрічі допомагають вихованцям Центру. Їх – понад вісімдесят: ”Під час таких занять дівчинка з ДЦП, яка раніше не ходила, просто побігла до собаки. Це дуже позитивно, це дуже великі емоції. Діти з аутизмом чекають, коли приїдуть собаки”.


Мама чотирирічної дівчинки з інвалідністю Злати Катерина Тикман розповіла про позитивний вплив таких зустрічей на її дитину: ”Для дитини це дуже позитивні емоції. Вона не любить одягатися, та після того як я кажу, що буде собака, вона швиденько одягається і ми поспішаємо на зустріч. Сама вона не ходить, лише за руку. Але до собаки кроків двадцять робить”.


До центру реабілітації кінологи приїздять двічі на місяць. Наступна зустріч із собаками відбудеться у березні.


2285Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: