Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/19/u-tretomu-polku-vidbuvsja-vechir-spogad-rekviem-prisvjachenii-podijam-pid-debaltsevim-foto-video-.htm
новини, 19 лютого 2020

У третьому полку відбувся вечір: спогад-реквієм присвячений подіям під Дебальцевим (ФОТО, ВІДЕО)


В музейно-меморіальному комплексі полку відбулись пам’ятні заходи, присвячені 5-й річниці бою під Дебальцевим, в якому загинули капітан Юрій Бутусов, молодший сержант Віталій Федитник та капітан ІІІ рангу Дмитро Лабуткін - повідомляє 3polk.info


Військовослужбовці полку, які безпосередньо брали участь в бою в районі Новогригорівки неподалік Дебальцевого, розповіли про обставини бою, загиблих та тих, хто потрапив до полону та зник безвісти за роки війни. 16 лютого 2015 року бійці полку супроводжували колону з пораненими та загиблими. Внаслідок бою троє військовослужбовців загинули, інші потрапили до полону.


Першими звільнили Вадима Довгорука та Василя Беленя, які отримали дуже важкі поранення. Слідом за ними ще двох військовослужбовців, які мали поранення та проблеми зі здоров’ям. Крайніми з екіпажу БТР, в якому перебувала група Бутусова, звільнили Сергія Глондара та Олександра Корінькова. Військові в загальних рисах розповіли про перебування в полоні, де пробули майже п’ять років, очікуючи звільнення.


Також на заході розповіли про іншу групу бійців 3-го полку, які вирушили на порятунок побратимів, проте також потрапили в засідку.


Наприкінці зустрічі гості заходу подякували військовослужбовцям за службу, а школярі з гімназії-інтернату школи мистецтв “Пролісок” презентували солодкі подарунки.


  















2273Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: