Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/19/u-kropivnitskomu-meshkantsi-tripoverhivki-platjat-za-pribirannja-snigu.htm
новини, 19 лютого 2020

У Кропивницькому мешканці триповерхівки платять за прибирання снігу (ВІДЕО)


За прибирання снігу, якого немає, платять мешканці триповерхівки у Кропивницькому. Про це Суспільному розповіла мешканка будинку Світлана Блохіна. За її словами, послугу за прибирання снігу включає у квартплату житлово-експлуатаційне об’єднання №2.


У будинку 11/11 на вулиці Велика Перспективна двадцять п’ять квартир. Мешканці платять за прибирання і вивезення снігу тридцять п’ять копійок за квадратний метр. Світлана Блохіна показала звернення сімнадцяти мешканців будинку до міської ради про те, що в листопаді квартплату підвищили майже вдвічі. За її словами, торік платила сто тридцять гривень щомісяця, після подорожчання – двісті двадцять чотири. Скільки саме з цієї суми платить за сніг, жінка не знає: ”Минулого року, коли сніг був, двірничка розчищала доріжку, посипала, щоб не падали, і все. Сніг ніколи ніхто не прибирав. Цьогоріч, взагалі, снігу немає”.


Начальниця житлово-експлуатаційного об’єднання №2 Любов Марченко показала перелік з десяти обов’язкових послуг, які надає об’єднання. Серед них – прибирання снігу. За її словами, ціна на послугу з прибирання для кожного будинку обраховується індивідуально: ”Є і десять копійок за прибирання прибудинкової території від снігу, є і тридцять копійок. Це в середньому. Прибирання прибудинкової території пораховано на дев’ять місяців незимового періоду. Прибирання території від снігу і посипання – це три зимових місяці, і тариф цей менший ніж прибирання основної прибудинкової території. Так, снігу немає, але ж територія прибирається, тобто ми виконуємо свої функціональні обов’язки.


Начальниця міського управління житлово-комунального господарства Тетяна Савченко пояснила, як розраховується послуга на прибирання снігу: ”Кожна розрахункова вартість послуги ділиться на квадратуру будинку. Дев’ятиповерхівка з двома тисячами квадратних метрів прибудинкової території платитиме менше ніж п’ятиповерхівка з такою ж прибудинковою територією. Ціна послуги множиться на загальну площу квартири, розрахована на рік і є незмінною кожного місяця. В тариф входить не лише прибирання снігу, а й заробітна плата двірника, придбання матеріалів та інвентаря. Тобто прибирання снігу – це не просто прибирання снігу, а ще й посипання, але без вивезення снігу”.


За словами Світлани Блохіної, буде платити за прибирання снігу, навіть, коли його немає. Боїться, що втратить квартиру через борги: ”Виходить замкнене коло. Якщо виконком нас не почув, який сенс звертатись в суд. Його виграють ЖЕО і виконком”.


1872Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: