Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/18/p-jat-shkil-na-kirovogradschini-doluchatsja-do-pilotnogo-proektu-onlain-shkola-.htm
новини, 18 лютого 2020

П’ять шкіл на Кіровоградщині долучаться до пілотного проєкту «Онлайн-школа»


На Кіровоградщині п’ять навчальних  загальноосвітніх закладів візьмуть участь у пілотному проєкті  «Онлайн-школа» - повідомляє Катерина Ободовська, прессекретар голови Кіровоградської ОДА.


Переваги програмного забезпечення представникам освітянської галузі сьогодні, 17 лютого, презентував розробник Гліб Денісов.


Система управління «Онлайн-школа» через кілька тижнів функціонуватиме в таких навчальних закладах, як НВО І-ІІІ ступенів «Науковий ліцей Міської ради міста Кропивницького Кіровоградської області», Помічнянська загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів №1 імені Героя України Березняка Євгена Степановича Помічнянськоїміської ради, Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради, НВК «Долинська гімназія - загальноосвітня школаІ-ІІІ ступенів №3 Долинськоїрайонної ради» і Бобринецьке НВО.


«Компанія передає в користування школі на кожний клас планшети зі встановленою програмою і безкоштовним доступом до мережі Інтернет. Переваги системи управління розраховані і на адміністрацію навчального закладу, і на вчительський склад, і на учнів, і на батьків», – пояснив Гліб Денісов.


Як відзначив голова ОДА Андрій Балонь, наразі спостерігається швидкісна диджіталізація всіх сфер суспільного життя.


«Перші кроки зроблено після старту мобільного додатку «Дія». Оцифрування даних не менш корисним є і в навчальному процесі. Як батько знаю, наскільки діти є прогресивними. Натомість дорослим слід змінюватись ментально й не боятись використовувати новітні технології у своїй роботі», – прокоментував Андрій Балонь.


За словами Гліба Денісова, користуючись програмою, директори шкіл отримають можливість глобального управління всіма процесами в школі та підвищення контролю за роботою вчителів. Вчителі зможуть миттєво виставляти оцінки і пропуски учням, редагувати розклад уроків, спілкуватися з батьками в онлайн-режимі. Зі свого боку батьки матимуть доступ до електронного щоденника своєї дитини, що дасть можливість моніторити показники успішності.


Наразі проєкт діє в школах Сумщини та Черкащини. За результатами пілотного запуску в Україні впродовж 2017-2018 років на 72% зменшилась кількість прогулів учнів і на 23% підвищились результати навчання.


1116Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: