Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/18/na-kirovogradschini-20-pidpriemstv-majut-borgi-po-viplati-zarobitnih-plat.htm
новини, 18 лютого 2020

На Кіровоградщині 20 підприємств мають борги по виплаті заробітних плат


В Кіровоградській облдержадміністрації, під час щопонеділкової апаратної наради, розглянули питання про стан заборгованості з виплати заробітної плати на Кіровоградщині. Інформував з цього приводу директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Він повідомив , що по області загальна сума заборгованості із заробітної плати на 20 підприємствах складає 10,5 млн. грн, У структурі боргу по державі це становить 0,3%.


З даного показника область займає 5 місце в державному рейтингу.


Також він зауважив, що до відповідного періоду минулого року заборгованість збільшилась на 3,4 млн. грн. (на 48,3%). Проте до попереднього місяця сума боргу зменшилась на 3,7 млн. грн, (на 26%).


Більш детально Олександр Догаров зупинився на структурі боргу по підприємствах. Майже порівну загальна сума боргу розподілилася між двома групами підприємств: економічно активними та банкрутами.


Десять економічно активних підприємств заборгували своїм працівникам 4,6 млн. грн. і 5,6 млн.грн. боргу належать дев'ятьом підприємствам-банкрутам.


Минулого року з’явилася заборгованість і в групі економічно неактивних підприємств, через те що ДП «Трест Олександріярозрізобуд» у судовому порядку було переведено з кола підприємств-банкрутів, наразі це підприємство винне своїм працівникам 314,1 тис. грн.


1045Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: