Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/18/kropivnichani-blokuvali-ekskavator-schob-ne-dopustiti-budivnitstvo-medtsentru-u-dvori-bagatopoverhivki.htm
новини, 18 лютого 2020

Кропивничани блокували екскаватор, щоб не допустити будівництво медцентру у дворі багатоповерхівки


Кидались землею і блокували екскаватор жителі вулиці Попова у Кропивницькому. Так три десятка людей протестували проти початку будівництва медичного центру поблизу дев'ятиповерхівки, в якій вони живуть. Місцевий житель Станіслав Селін розповів Суспільному, що підприємець хоче будуватися на комунікаціях – трубопроводі і тепломережі. Через це мікрорайон може залишитися без води і тепла. Підприємець Роман Сидоров пояснює, медичний центр будуватиме, бо має всі дозволи.


Дев’ята сорок. На земельній ділянці, де планують будувати медичний центр, працює екскаватор. Тут зібрались жителі вулиці Попова, вони проти будівництва – каже Станіслав Селін: ''Перетелефонували сусіди і сказали, що почалися земельні роботи, причому вони почалися не на ділянці пана Сидорова, а на нашій прибудинковій території, на клумбі. Ми будемо не давати будувати. Фізично. У нас немає іншого виходу, тому що наша міська рада, усі її підрозділи стали на сторону забудовника''.


Голова громадської організації ''Озеленення Кропивницький'' Надія Паливода каже: екскаватор пошкодив пагони вишні: ''Ось ми бачимо, стоїть трактор, вирили яму, вишні, черешні, бо будуть магазин будувати''.


Підприємець Роман Сидоров показує дозвільні документи на будівництво від міського управління транспорту, водоканалу, "Укртелекому" і комунальних підприємств "Електротрас" та "Теплоенергетик". ''Ми хочемо, щоб тут був медичний центр, щоб усе було зроблено за законом, з виносом комунікацій, дотриманням норм, які необхідні для будівництва. Зробити освітлення, дорогу, тротуар. Ви подивіться на ту дорогу! Там ні пройти, ні проїхати, там багато води, суцільне болото, я хочу зробити краще для цього району''.


Між людьми, які приїхали з підприємцем і жителями Попова виникла сутичка.


Головний інженер підприємства ''Теплоенергетик'' Валерій Челядінов так коментує ситуацію: ''Я не знаю, яким чином у нього стоїть печатка. Я знаю, що ми погоджували у листопаді перенос водопроводу, що він і хоче зараз зробити. У нас до нього зараз не має претензій. Коли він буде будуватись, тоді будуть претензії. Ми написали лист до всіх інстанцій, що ми відкликаємо цю печатку, і будемо заново узгоджувати''.


За годину екскаватор поїхав, жителі вулиці Попова почали засипати землею яму, яку він вирив. Потому розгорнули плакат з написом ''Не здамося і не зламаємося. Це наша земля''.


Нагадаємо, підприємцю змінили цільове призначення цієї земельної ділянки – розповідав тиждень тому нашій знімальній начальник міського земельного управління Олег Вовенко: ''За інформацією державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, земельна ділянка площею 367 квадратних метрів біля будинку Попова, 9/2 належить Сидорову Роману Сергійовичу. Це була присадибна ділянка, її було змінено для будівництва та обслуговування будівель торгівлі''.


2061Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: